Kristian Novak oduševio labinsku publiku

 Kristian Novak oduševio labinsku publiku

25.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Labin jučer je ugostila jednog od najznačajnijih pisaca suvremene hrvatske književnosti i najčitanijeg domaćeg autora Kristijana Novaka. Nagrađivani romani ovoga bivšeg karatista, danas doktora znanosti, jezikoslovca i profesora kroatistike i germanistike, osvojili su čitateljsku i kazališnu publiku diljem zemlje.

„Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ bila su tema jučerašnjega jedno i pol satnog druženja koje je, naprosto, oduševilo brojnu labinsku publiku. Govoreći o svojim romanima, znanstvenoj karijeri, pa i studentskim danima, Novak se u razgovoru s moderatoricom susreta Morin  Hukić osvrnuo i na autobiografske elemente u svojim knjigama, ali i na brojna, u romanima, postavljena pitanja i probleme na koja nema jednostavnoga odgovora.

Svoje je dojmove i promišljanja, iskreno i bez zadrške, s Novakom podijelio i dio publike, publike koja po završetku samoga susreta zaključuje da su ovi romani zasluženo uvršteni u ponajbolja književna ostvarenja novije hrvatske književnosti.

Novaku zahvaljujemo na lijepom druženju i s veseljem očekujemo nove knjige.Gradska knjižnica Labin


kristian novak književnost knjiga kultura gradska knjižnica labin ciganin ali najljepši