Kreće izgradnja oborinske odvodnje kraj škole Matije Vlačića

Kreće izgradnja oborinske odvodnje kraj škole Matije Vlačića

24.6.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić potpisao je ugovor o izgradnji oborinske odvodnje i drenaže terena s južne strane Osnovne škole Matije Vlačića. Radi se o dijelu u neposrednoj blizini sportskog igrališta i školske dvorane.

Ovi radovi preduvjet su budućeg uređenja parkirališta koje se nalazi kraj igrališta te obnove podova dvorane kako bi se osiguralo da i u trenucima velikih kiša nema prodora vode ili plavljenja površina.

U postupku nabave kao najpovoljniji ponuđač izabran je Obrt Rakos, vrijednost radova je 238.777,00 kuna + PDV, a izvođenje radova bit će izvršeno  tijekom ljetnih mjeseci u roku izvođenja od 30 dana za vrijeme školskih praznika.

Radovi će uključivati i drugu fazu koja će se odraditi nakon ljetne sezone, a predmet je ovog ugovora te se odnosi na spajanje nove oborinske odvodnje na spoj postojeće odvodnje koji se nalazi na županijskoj prometnici odnosno na lokaciji u blizini rotora kraj FINA-e.

Ovi radovi nastavak su uređenja ovog dijela grada jer kako je i navedeno, oborinska odvodnja jedan je od glavnih preduvjeta za planirana uređenja parkirališta i podloge u sportskoj dvorani, a na ovom djelu prethodili su i radovi na uređenju krova škole, zamjeni stolarije, obnovi sanitarnih čvorova, kotlovnice te posljednje, predivno uređenje sportskog igrališta.

oborinska odvodnja odvodnja igralište matija vlačić