Kreativna labinska grupa `Level 52` predstavila i prve uratke: Prije ili kasnije snimit ćemo kratki film

Kreativna labinska grupa `Level 52` predstavila i prve uratke: Prije ili kasnije snimit ćemo kratki film

10.1.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

LABIN - U jesen prošle godine kulturna scena grada Labina obogaćena je nečim potpuno novim: prvim labinskim video spotom, odnosno prvim uratkom takve vrste napravljenim isključivo lokalnim snagama. Na pjesmu "Embraces (Swan Song)" etno skupine  Loell Duinn, naslovne skladbe njihovog albuma "Retrospective 2003. - 2008.", osmislila  ga je i snimila Kreativna grupa "Level 52" koju čine fotografi Rajan Milošević i Goran Načinović te glazbeni producent Sanel Isanović.


- Goran i ja našli smo se na kavi početkom kolovoza te složili osamdeset posto scenarija za spot, a Rajan je u to vrijeme bio u Zagrebu. Javili smo bendu, oni su to prihvatili i za tri dana smo izašli na teren. Snimili smo podvodne scene na plaži Bounty u Rapcu, ali budući da je sezona luda i da svi radimo na sve strane, do pune realizacije trebalo je malo pričekati, ispričao nam je Sanel.
U ranu jesen snimalo se na jezercu uz pješačku stazu Labin - Rabac te na gromači kod Brega Ivanovci, nadomak grada.
- Budući da nam je pje-sma zvučala nekako "keltski", a zove se "Swan Song", dakle pjesma o labudu, došli smo na ideju da Olja Frolo, pjevačica grupe, u jezero pusti svoju dušu u obliku labuda od papira. Nakon toga gledamo svijet ispod površine vode, sve dok labuda ne pronađu ostali članovi benda, objasnio nam je Goran radnju spota.

Ovom spotu prethodio je  "nulti" spot snimljen za labinski rok sastav Soul Display, u kojemu Sanel svira bas gitaru. To djelo poslužilo je kao referentni materijal na temelju kojega ih je Loell Duinn angažirao. Odjek "Swan Songa" bio je iznad očekivanja.


- Javili su nam se bendovi iz Zagreba i Rijeke zainteresirani za suradnju. Sigurno je da ćemo snimiti spot za labinsku grupu Orange Strips, pa slobodno možemo najaviti dva - tri spota za ovu godinu. Ali, nas zanima i snimanje kratkog filma jer on kreativnosti daje puno više
prostora. U kontaktu smo s našim sugrađaninom Marijom Gigovićem, koji u Zagrebu studira produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti, on je zainteresiran, pa će u skoroj budućnosti sigurno biti i "short film", kaže Rajan.


A sve je počelo prije najviše godinu i pol dana. Goran i Rajan, koji su imali ideju o osnivanju fotografskog kluba, na kavi su sreli Sanela, koji ih je poznavao iz viđenja. Krenuo je razgovor
u smislu "mi snimamo, ti komponiraš, ‘ajmo probat nešto zajedno". Bili su zadovoljni prvim rezultatima, uskoro su nabavili i novu opremu te počeli snimati komercijalne video materijale, što će, naravno, nastaviti i u ovoj godini.
Njihov naziv "Level 52" povezan je s rudarskom baštinom Labinštine. Kako?
Pa, rudnik se sastoji od niza horizonata ili, kako se to nekad govorilo "livela". A 052  je pozivni telefonski broj za Istarsku županiju.
Ono što u njihovoj radionici slijedi ovih dana je komponiranje glazbe i slaganje video materijala snimljenog u Tajlandu, gdje u prosincu na izletu boravili  Rajan i Goran.

Robi SELAN

 

level52 kreativnost video spotovi sanel isanovic goran nacinovic rajan miloševic mario gigovic loel duinn