Kovari započeli s pripremama

Kovari započeli s pripremama

17.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U utorak, 16. kolovoza, Kovari su započeli pripreme za nadolazeću sezonu u 1. HRL Jug koja započinje 1.-2. listopada. Kvaliteta lige je definitivno na većoj razini nego prošlogodišnja 2. HRL zapad, tu su ambiciozni RK Dubrovnik i RK Split, uvijek neugodan RK Metković 1963, bivši premijer-ligaš RK Buzet, jaka RK Kozala, i ostali klubovi čijom kvalitetom Mladi Rudar definitivno može parirati. Uz dosta tzv. „anonimusa" u ligi, Mladi Rudar svojom kvalitetom može ciljati na gornji dom lige.

Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili Hrvoje Opačak zbog poslovnih obveza, Amel Isanović također zbog poslovnih obveza, i Alexander Lazar zbog odlaska na fakultet u Zagreb.

S druge strane kovarima su se priključili Dominik Francetić, mlada nada iz RK Trsata, i Filip Bonić, desni vanjski s 4 godine iskustva u premijer ligi. S liste ozljeđenih, nakon teške ozljede koljena, vraćaju se kapetan Alen Griparić i Goran Vlačić.

Uz odlaske i dolaske, iz mlađih kategorija kluba prvoj ekipi priključila se nekolicina mladih igrača. Već krajem prošle sezone sa seniorima su počeli trenirati Karlo Banović, Vanja Šehić, Marin Dukić, a ove sezone na vrata prve ekipe pokucali su Mate Ružić, Mario Fable, Matej Višnjić i Edo Osmić.

Proces priprema trajat će 7 tjedana, što je dovoljno vremena da se kovari kvalitetno pripreme za novi izazov u novoj sezoni.

 

 

PR

 

 

rk mladi rudar sport rukomet pripreme alen griparić goran vlačić