[Koromačno] Peticiju je ukupno potpisalo 185 potpisnika, od toga je najviše potpisa dalo stanovništvo Koromačna"

[Koromačno] Peticiju je ukupno potpisalo 185 potpisnika, od toga je najviše potpisa dalo stanovništvo Koromačna"

15.7.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

„U periodu od 4. do 12. srpnja 2022. godine provedena je PETICIJA protiv zatvaranja mjesta Koromačno ulaznom rampom. U tjedan dana provođenja peticije kojom su mještani naselja Koromačno kao i velikog broja mještana okolnih naselja iskazali svoje nezadovoljstvo planiranim postavljanjem rampe.

Peticiju je ukupno potpisalo 185 potpisnika, od toga je najviše potpisa dalo stanovništvo Koromačna.

Nadalje, nije nezanemariv broj potpisnika ove peticije koji gravitiraju naselju osobno ili poslovno, a prebivalište im je u okolnim naseljima kao što su Brovinje, Viškovići, Sv. Lovreč i dr.

Ovom peticijom tražimo da Općinska Načelnica poštuje prvenstveno želje većine mještana naselja Koromačno, a zatim i mještana okolnih naselja te da obustavi sve daljnje radove na zatvaranju ceste.

Svako daljnje postupanje Načelnice na način da pristupi zatvaranju ceste smatramo neprihvatljivim. Također, ukoliko problem postoji podržavamo Načelnicu da pristupi uređenju samog naselja osiguravanjem dovoljnog broja parkirnih mjesta kako je to predviđeno Urbanističkim planom uređenja naselja Koromačno izrađenog još 2015. godine. Jedno od rješenja je i postavljanje stupića na pojedinim kritičnim mjestima i prometna signalizacija zabrane parkiranja na istim.“ - stoji u priopćenju za medije kojeg je poslala lokalna grupa građana.

Foto: TZ Raša


koromačno rampa peticija ljeto rampe istra naselja građani cesta turizam labin