Koordinacija Gradonačelnika i načelnika: Povećanje plaća djelatnicima JVP-a i DV-a „Pjerina Verbanac“

Koordinacija Gradonačelnika i načelnika: Povećanje plaća djelatnicima JVP-a i DV-a „Pjerina Verbanac“

23.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama Grada Labina održana je koordinacija gradonačelnika Grada Labina sa načelnicima općina Labinštine.

Ovoga puta na redovnom sastanku čelnika Labinštine bilo je govora o nekoliko važnih tema. Jednoglasnim odlukama podržani su prijedlozi kojima se za dvije ustanove, Javnu vatrogasnu postaju Labin i Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ povećavaju plaće djelatnika u sljedećoj godini.

Kako je naglašeno, radi se o vrlo odgovornim poslovima, te su podržana povećanja osobnih primanja djelatnika obje ustanove.

Tako se u 2020. godini planira povećanje plaća za djelatnike Javne vatrogasne postaje Labin u iznosu od 5%. Posebno je naglašeno kako je posao vatrogasaca vrlo odgovoran i opasan jer intervencije donose velike fizičke i psihičke napore te je prijedlog jednoglasno podržan od strane svih čelnika.

Jednako tako, jednoglasnom podrškom usvojen je prijedlog povećanja plaće djelatnicima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ od 2,5%. Ovom odlukom, odnosno podržavanjem prijedloga nastavlja se dobra praksa vrednovanja rada s najmlađim stanovnicima Labinštine obzirom da je u protekle dvije godine plaća istima povećana za ukupno 6%, a od iduće godine bit će povećana za dodatnih 2,5%.

koordinacija gradonačelnika i načelnika labinštine grad labin jvp labin dječji vrtić pjerina verbanac