Konstituirano Gradsko vijeće Grada Labina a za predsjednicu izabrana Eni Modrušan

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Labina a za predsjednicu izabrana Eni Modrušan

14.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Labina  održana je u utorak, 13. lipnja  2017. godine a za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Eni Modrušan. Izbor dvaju potpredsjednika odgođen je za sljedeću sjednicu budući da je gradonačelnik na konzultacijama s predstavnicima stranaka i listi dobio više pismenih prijedloga.

Gradsko vijeće Grada Labina za mandatno razdoblje 2017. – 2021.  čine: Eni Modrušan, Vesna Šćira-Knapić, Đulijano Kos, Alda Miletić, Paolo Brezac, Renata Kiršić, Ervin Mešanović, Dean Milevoj i Ivan Peršić (IDS-HNS-HSU); Željko Ernečić, Neel Blaes Rocco i Daniel Mohorović (SDP); Silvano Vlačić, Darko Martinović i Tanja Pejić (Nezavisni Zajedno); Nenad Boršić (HDZ) i Jasminka Radolović (Nezavisna lista Nevine Miškulin). 

Jasminka Radolović je kao druga na listi zamijenila  Nevinu Miškulin, čija je lista osvojila jedno vijećničko mjesto, budući da je Miškulin zbog članka zakona o nespojivim funkcijama, svoj mandat stavila u mirovanje. Iz istog razloga novi gradski vijećnici postali su i Dean Milevoj i Ivan Peršić koji na tom mjestu zamjenjuju gradonačelnika Valtera Glavičića i njegovu zamjenicu Federiku Mohorović Čekada, koji su bili prvi i drugi na listi IDS-HNS-HSU za Gradsko vijeće.    

Sjednicu je temeljem ovlaštenja Vlade RH otvorio voditelj labinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Vitomir Černjul te vodio do izbora radnog predsjedništva a u nastavku vođenje sjednice preuzela je Eni Modrušan, kao prva na listi koalicije ( IDS-HNS-HSU) koja je osvojila najviše glasova.

U proceduri konstituirajuće sjednice oformljene su Mandatna komisija u sastavu Renata Kiršić (predsjednica), Dean Milevoj i Nenad Boršić te Komisija za izbor i imenovanja u sastavu Vesna Šćira Knapić (predsjednica), Alda Miletić, Paolo Brezac, Darko Martinović i Daniel Mohorović

Gradonačelnik  Grada Labina Valter Glavičić uvodno je pozdravio novoizabrane vijećnike Gradskog vijeća Grada Labina  te im zaželio uspješan rad u narednom mandatu.

Na kaju jučerašnje sjednice, nova predsjednica Gradskog vijeća Grada Labina Eni Modrušan zahvalila je svima koji su podržali njezinu kandidaturu te koji su joj dali glas. Rekla je kako vjeruje da će u ovom mandatu Gradsko vijeće Grada Labina  raditi konstruktivno i  argumentirano te na dobrobit svih građana. donositi najkvalitetnije odluke i druge akte.

 

 

eni modrušan gradsko vijeće politika izbori izbori2017 konstituirajuća sjednica