Konferencija posvećena novim medijima u petak u Rovinju!

Konferencija posvećena novim medijima u petak u Rovinju!

10.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Cjelodnevna konferencija o mogućnostima razvoja novomedijske kulture u Istri “Novi mediji – nove prilike” bit će održana 12. lipnja od 9 do 18 sati u Multimedijalnom centru Rovinj (Trg Brodogradilišta 5). Konferencija je organizirana u sklopu trogodišnjeg projekta MP3 – otvorene platforme za promociju, promišljanje i produkciju novih medijskih kultura u Istri kojeg provode pulske udruge Metamedij i Sonitus, Faro 11 iz Rovinja, Labin Art Express XXI te umjetnička organizacija Apoteka iz Vodnjana.
 
U jutarnjoj sesiji konferencije, bit će govora o novim mogućnostima financiranja u kulturi kroz europske fondove, značaju javno-civilnog partnerstva u razvoju nove infrastrukture u kulturi i značaju obrazovanja za nove medije.

U popodnevnoj sesiji planirana je radionica na temu mogućnosti sufinanciranja nove kulturne infrastrukture kroz dostupne fondove Europske unije. Konferencija će završiti u večernjim satima popratnim kulturno-umjetničkim programom.

Više o programu: LINK

Govornici:

1. Anastazija Magaš Mesić, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

2. Mladen Špehar, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

3. Dea Vidović, Zaklada Kultura nova, Hrvatska

4. Miha Turšič, Zavod KSEVT, Vitanje, Slovenija

5. Dragan Živadinov, Zavod KSEVT, Slovenija

6. Boris Debeckere, V2 – Institute for the Unstable Media, Rotterdam, Nizozemska

7. Irena Burba, Društveni centar Rojc u Puli, Hrvatska

8. Ivica Mitrović, Umjetnička akademija u Splitu, Hrvatska

MP3 platforma se okupila iz potrebe zagovaranja kvalitetnijih infrastrukturnih i tehničko-tehnoloških uvjeta za produkcijske i rezidencijalne programe u Istarskoj županiji te potrebe zagovaranja provedbe Istarske kulturne strategije u području izvaninstitucionalne kulturne scene. Kao glavni fokus platforme izdvojeno je osnivanje Centra za nove medije u Istarskoj županiji, koji bi služio za promociju, promišljanje i produkciju novih medijskih kultura u Istri.

Na konferenciji možete sudjelovati ispunjavanjem prijavnice.

L.A.E. XXI Labin Art Express XXI Labin mp3 Metamedij Pula Rovinj konferencija novi mediji Sonitus Apoteka Vodnjan MP3 projekt Istra MMC Rovinj razvoj