Kojim se službenim automobilima služe načelnici istarskih općina

Kojim se službenim automobilima služe načelnici istarskih općina

26.1.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Nedavni pozitivan  primjer vlastitog odricanja u  korist građana, što je u Hrvatskoj istinska rijetkost, pokazao je gradonačelnik Omiša  Ivan Kovačić. On je u svega sedam mjeseci smanjio brojne gradske troškove te umanjio  dug za čak devet i pol milijuna kuna. Građane je oduševio objavivši da prodaje svoju  280 tisuća kuna vrijednu Škodu Octaviju te da će se od tog  novca opremiti vrtić za 60-ero  djece u mjestu Kučiće. Nedavno smo objavili popis automobila kojima se služe istarski gradonačelnici, u vrijeme kada je  gradonačelnik Umaga Vili Basanesse imao u planu kupiti luksuzni automobil, a potom  promijenio mišljenje i smanjio  kriterije kupovine za čak sto  tisuća kuna.

Limuzine u prosjeku  stare pet godina Izuzev ovog slučaja, pokazalo se da luksuza u Istri, barem kada je o službenim automobilima riječ, praktički i  nema, s obzirom da se najviše koriste srednjeklasne limuzine, stare u prosjeku pet  godina.

Načelnici i pročelnici  istarskih općina uglavnom  su skromnijih prohtjeva od  gradonačelnika, no ne svi.  Ono što nije prošlo Umagu,  pokušava - općina Tar-Vabriga. Načelnik Nivio Stojnić i vijećnici općine Tar-Vabriga u proračunu za 2014.  godinu predvidjeli su kupovinu novog automobila vrijednog čak 250 tisuća kuna  jer je, kako tvrdi načelnik,  njegov 12 godina star Audi dotrajao. Za ovaj mu novac,  uvjereni smo, luksuza, udobnosti i sigurnosti neće nedostajati, dapače, imat će je napretek.

Općina Gračišće, u kojoj  živi 1.419 stanovnika, za potrebe svog načelnika Ivana  Mijandrušića 2009. godine  pribavila je putem operativnog leasinga Citroen C5 2,0  HDi od 138 konjskih snaga.

Nisu nas željeli informirati  o nabavnoj cijeni pod isprikom da vozilo nije u njihovom vlasništvu sve do isplate  leasinga, no sudeći po modelu riječ je o iznosu iznad  190 tisuća kuna. Riječ je o  prvom i jedinom službenom  vozilu ove Općine od njezina  osnutka, a načelniku koristi  za lokalna putovanja s najdaljim odredištem u Zagreb.

Glavni grad je, prema odgovorima načelnika, najudaljenije odredište na koje putuju,  u prosjeku je riječ o jednom  odlasku mjesečno. U Općini Žminj službeno  vozilo je Volkswagenov karavan iz 1997. godine, zanemarive vrijednosti, odavno  dotrajao do te mjere da se  za službena putovanja djelatnici Općine, pa tako i načelnik Marko Križman, koriste osobnim automobilima.

Za razliku od Tara, Žminjci  ne planiraju skoru kupovinu  drugog službenog vozila. No, automobilske salone  uskoro bi mogli posjetiti na-čelnici općina Medulina, Cerovlja i Fažane, premda i sada koriste automobile relativno  novijeg godišta.

 

Česti kvarovi u  Cerovlju i Fažani

 

Goran Buić iz Medulina  koristi Hondu Civic 1.8 od  140 konjskih snaga iz 2008.  godine, kojom je dosad prijeđeno 140.000 kilometara.  Automobil je kupljen 2009.  godine od općinskog komunalnog društva Albanež d.o.o.  Pomer za 129.400 kuna, a u  skorije će vrijeme vozilo vratiti prvom vlasniku, dok će  sebi, premda nisu naveli razloge, pribaviti novi sličnih  karakteristika. U Cerovlju se žale na dotrajalost svog Citroena C4 iz  2006. godine, kupljenog za  111.000 kuna. Navode sve če-šće potrebe za servisiranjem  i umanjenu sigurnost, no zamjena vozila će, tvrde, ovisiti o financijskim mogućnostima Općine. Fažanska načelnica Ada  Damjanac koristi službenu

Fiat Cromu 1,9 JTD iz 2007.  godinu, za koju je onda pla-ćeno oko 176 tisuća kuna. Iz  njezinog ureda tvrde da se automobil učestalo koristi i da s  njim imaju problema zbog  čestih kvarova te da u dogledno vrijeme planiraju nabavku  novog službenog vozila.

Drugima, pak, "dotrajali"  automobili zadovoljavaju,  kako kažu, sve potrebe i ne  misle ih skoro mijenjati. Općina Funtana posjeduje služ-beni Renault Megane iz 2009.  plaćen 148 tisuća kuna. Renaulte voli i u Kanfanaru, stoga su 2005. godine za potrebe  načelnika kupili Lagunu za  144 tisuće kuna. Njome na-čelnik Sandro Jurman, osim  lokalnih odredišta, odlazi u  Zagreb dva puta mjesečno.

 

Načelnica općine Raša Glorija Paliska Bolterstein vozi  Škodu Fabiju Combi iz 2007.  plaćenu 127 tisuća kuna, dok  Valdi Runko iz Kršana putuje  u Volkswagen Golfu iz 2004.  godine, koji je tada koštao  120 tisuća. Načelnik općine  Marčana Marijan Kostešić  svakodnevno koristi Ford Focus iz 2006. godine, kupljen  putem leasinga za ukupno  135 tisuća kuna. Iako vozilo  ima gotovo 300 tisuća prijeđenih kilometara, u Općini  tvrde da nemaju u planu skoru nabavku novog vozila.

Valja istaknuti kako nemaju sve istarske općine vlastiti  vozni park. Jedna od njih je  Višnjan u kojoj živi čak 850  stanovnika više nego u Gra-čišću, a uopće ne posjeduje  službeni automobil. Usporedno, načelnik Milan Dobrilović u službene svrhe koristi vlastiti, tri klase manji  Citroen C3 iz 2003. godine. U Sv. Lovreču bez  troškova za prijevoz

Osim njega, privatnim automobilima služe se Claudio  Stocovaz iz općine Grožnjan,  načelnik općine Kaštelir-Labinci Enio Jugovac, Neven Mikac iz općine Lanišće, Alen Rosić iz Karojbe...

Svima njihove općine pokrivaju troškove prijevoza po  prijeđenom kilometru, osim  načelnika općine Sv. Lovreč  koji mjesečno osobnim automobilom prijeđe oko tisuću  kilometara, a za službena putovanja ne prima naknadu.

Kao najčešća lokalna odredišta u koja putuju službenim automobilima navode se  Pula, Pazin, Buzet, a nerijetko  se "potegne" i do Rijeke. Kad bi  kupovali novi automobil, kao  kriterij u nabavci većina načelnika spominjala je sigurnost,  udobnost, ekonomičnost i obveznu klimatizaciju, tek rijetki su kao glavnu stavku spomenuli - pristupačnu cijenu.

 

 

službeni auto vozni park automobil načelnici glorija paliska bolterstein valdi runko