Književnica Željka Horvat-Vukelja gostovala u Gradskoj knjižnici Labin

Književnica Željka Horvat-Vukelja gostovala u Gradskoj knjižnici Labin

22.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Danas, 22. listopada u našoj smo knjižnici ugostili uvijek dragu gošću, književnicu i dramaturginju Željku Horvat-Vukelja, autoricu brojnih djela za djecu i mlade.


I ovoga nas je puta razigrana i maštovita spisateljica posjetila u društvu svoje asistentice gospođe Torbić, velike ljubičaste torbe prepune raznih rekvizita i likova, te zajedno s više od stotinu učenika  osnovnih škola Labina i Labinštine stvarala nove, jedinstvene priče. 


Inspirirani likom Jurice koji je svirao tamburicu učenici su postali pravi orkestar, onaj zvučni i onaj pantomimičarski, svirajući klavir, gitaru, harmoniku, bubanj i cijeli niz drugih instrumenata. 


U nastavku zanimljive književne avanture, upoznali smo i razmaženog Žinka, neobičnog ježinka koji nikako nije želio ići u školu, a kroz priču o krokodilu i njegovoj zubobolji susreli smo životinje amazonske prašume, kao i crvića koji je tražio dom i podučio nas da ne valja biti previše izbirljiv.   


Književnica je učenicima otkrila da je radila u školi, u novinama te da je napisala tristotinjak priča.


Na samome kraju, uz ritam podršku veselih učenika, Željka Horvat-Vukelja zasvirala je svoju usnu harmoniku. O angažmanu učenika i njihovu entuzijazmu slikovito govori rečenica djevojčice na odlasku: "Bole me ruke od pljeskanja".Fotografije
željka horvat vukelja književnost kultura gradska knjižnica labin