Klapa Labin pjevala u Češkoj

Klapa Labin pjevala u Češkoj

6.12.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Klapa Labin u ponedjeljak se vratila iz sedmodnevne turneje po Češkoj gdje je boravila na poziv Vladimira Hokra, gradonačelnika Nove Hrady i dugogodišnjeg predstavnika turističke agencije Čedok u Rapcu.

Klapa je u utorak i subotu odrŽala koncerte u novoobnovljenoj općinskoj zgradi u Novim Hradima, a u nedjelju je, u povodu paljenja prva adventske svijeće, nastupila ispred tamošnjeg dvorca zajedno s domaćim dječjim zborom, puhačkim kvartetom i mješovitim gradskim zborom.

Uz to je nastupila na TV Šlageru, televiziji specijaliziranoj za češku tradicionalnu glazbu, koja se nalazi u češkim Budjejovicama, glavnom gradu južne Češke gdje su se smjestile i Nove Hrady, gradić od oko 2.600 stanovnika.

Spontano su pjesmu poveli u pivnici i dječjem vrtiću svojih domaćina, prilikom posjeta etno selu Holašov i turističkom mjestu češki Krumlov te na Waclavskim Namestima, glavnom praškom trgu.

Svaki je nastup privukao brojnu publiku i bio popraćen sa simpatijama. Osim što su pjevanjem promovirali Labinštinu, Istru i Hrvatsku, članovi Klape Labin darovali su svojim domaćinima prospekte, suvenire, video materijal i gastronomske delicije.

R. SELAN

klapa labin klapa češka gostovanje