KATARINA FILIPOVIĆ: Ne smijemo popustiti kapitalu da se igra kvalitetom života radnika i malih poljoprivrednika

KATARINA FILIPOVIĆ: Ne smijemo popustiti kapitalu da se igra kvalitetom života radnika i malih poljoprivrednika

11.10.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Nova gradska vijećnica labinskog SDP-a Katarina Filipović na dosadašnjim je sjednicama pokazala svoju angažiranost i aktivnost pa je mnogi vide kao novu udarnu snagu ove stranke u Labinu. Kako ste se uključili u svijet politike?

U politiku sam ušla iz razloga što sam primijetila da se neke stvari i projekti ne dešavaju onom brzinom za koju smatram da se trebaju dešavati. Najviše me zanimala lokalna problematika i želja sam da naš grad bude što bolje mjesto za život naše djece. Za SDP sam se odlučila jer smatram da društvo treba biti uređeno kao demokracija gdje svatko ima jednako pravo glasa, ali i maksimalno socijalno osjetljivo, pogotovo prema radnicima i običnim malim ljudima. Ne smijemo popustiti kapitalu da se igra kvalitetom života radnika i malih poljoprivrednika. Resursi koje imamo su ograničeni i onog trenutka kada sve prepustimo kapitalu postat ćemo "sluge u svojoj kući", kaže socijalno nastrojena Filipović.

U tijeku je katarza SDP-a

Kritična je i prema dosadašnjem nastupu svoje stranke na labinskoj i istarskoj razini.


- Labinski SDP je dugo vremena bio koalicijski partner vladajućem IDS-u. Kao takav mislim da je propustio biti korektiv onim elementima vlasti koje nisu funkcionirale na najbolji mogući način. Trenutnu situaciju bih opisala kao neku vrstu katarze. SDP se pomlađuje. Stvaramo novu, mladu i ambicioznu ekipu, neopterećenu prošlošću i raznim ideologijama. Ekipu kojoj je jedina želja opće dobro. Drago mi je da u tome imamo potporu većine starijih članova, nastavlja.


Kakvi su prvi dojmovi o labinskom Gradskom vijeću?


- S obzirom na to da sam nova vijećnica situacija u Gradskom vijeću Labina mi je zanimljiva. Od HDZ-a sam očekivala više. Demokrati se trude na svoj način, a nezavisna lista (Silvana Vlačića op.u.) bi trebala više zastupati javne, a ne privatne interese. Najviše me iznenađuju vijećnici IDS-a za koje smatram da bi trebali postavljati više pitanja jer su to naši sugrađani i sigurno znaju za njihove probleme koje bi mogli iznijeti na Gradskom vijeću, kaže vijećnica Filipović bez dlake na jeziku.

Cijeli tekst ovdjeBranko Biočićkatarina filipović sdp politika gradsko vijeće