Karlo Frankola i Marko Damjanić osvojili 1. mjesta na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP 2017

Karlo Frankola i Marko Damjanić osvojili 1. mjesta na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP 2017

14.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Karlo Frankola, učenik 2. razreda opće gimnazije i Marko Damjanić, učenik 2. razreda elektrotehničkog usmjerenja Srednje škole Mate Blažine postigli su zapažene rezultate na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP 2017., održanog u petak 10. veljače 2017. u Labinu. Karlo Frankola je sudjelovao u dvije kategorije i to Osnove informatike (Gimnazije) i Primjena algoritama SŠ (2. razred) i u obje kategorije osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentora Elera Diminića.

Marko Damjanić je osvojio 1. mjesto u kategoriji Osnove informatike (Strukovne škole) pod vodstvom mentorice Laure Kokot.

Treba spomenuti da je našu školu predstavljao i Lukas Bašić, učenik 3. razreda opće gimnazije, te u ukupnom poretku kategorije Osnove informatike (Gimnazije) osvojio 5. mjesto, također pod vodstvom mentorice Laure Kokot.

 

 Natjecanje iz informatike INFOKUP sa sastoji od tri kategorije: Osnove informatike (Gimnazije, PM gimnazije i Strukovne škole), Razvoj softvera i Primjena algoritama SŠ. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Mate Blažine Labin, a sudjelovalo je 24 učenika sa svojim mentorima iz šest istarskih srednjih školai to iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj, Gimnazije Pula, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Srednje škole Buzet, Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje i Srednje škole Mate Blažine Labin.

 

 Svi su natjecatelji na županijskoj razini dobili pohvalnice, mentori zahvalnice, a učenici koji su osvojili jedno od prvih triju mjesta priznanja i prigodne nagrade.

 

 

Cijeli izvještaj na ssmb.hr

 

 

obrazovanje eler diminić informatika županijsko natjecanje karlo frankola marko damjanić laura kokot