Karijerni kutak u labinskoj srednjoj školi

Karijerni kutak u labinskoj srednjoj školi

14.3.2008. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U prostorijama Srednje škole Mate Blažine Labin, u petak 14. ožujka 2008. godine biti će otvoren Karijerni kutak. Karijerni kutak predstavlja specijalno uređeni prostor u kojem učenici i svi zainteresirani mogu dobiti korisne informacije vezane uz razvoj karijere i osobni razvoj te tehničku pomoć u izradi CV-a, pisma molbi kao i ostalu pomoć

Namijenjen je srednjoškolcima, studentima, mladim nezaposlenima, tražiteljima prvog zaposlenja, učenicima koji su prekinuli školovanje s ciljem informiranja o mogućnostima stjecanja dodatnih znanja, kompetencija i vještina za uspješniji nastup na tržištu rada kao i podizanja svijesti o značenju aktivne uloge kod planiranja karijere i značenju cijelo životnog učenja.

Naime, Grad Labin kroz program INTERREG III A, susjedski odnos Slovenija – Mađarska – Hrvatska zajednički sa Krapinsko-zagorskom županijom i Ekonomskim institutom iz Maribora provodi projekt - “Usklađivanje obrazovnih mogućnosti sa zahtjevima tržišne ekonomije” skraćeno – HOMER. U okviru projekta Homer uspostavlja se Karijerni kutak, čijem će otvaranju uz predstavnike Grada Labina biti nazočni predstavnici Istarske razvojne agencije IDA, Zavoda za zapošljavanje Labin, Srednje škole Mate Blažine i osnovnih škola „ I. L. Ribar Labin“ i Matije Vlačića iz Labina.

 

Dragana Zrnić iz Grada Labina poručila je kako je projekt namijenjen srednjoškolcima, studentima, mladim nezaposlenima, tražiteljima prvog zaposlenja te učenicima koji su prekinuli školovanje s ciljem  informiranja o mogućnostima stjecanja dodatnih znanja, kompetencija i vještina za uspješniji nastup na tržištu rada, kao i podizanja svijesti o značenju aktivne uloge kod planiranja karijere i  značenju cijeloživotnog učenja. Zrnić je učenike upoznala i sa ciljevima projekta ( Prilog Dragana Zrnić) 

karijerni kutak srednja škola INTERREG obrazovanje