Kajin o Plominu: Netko sjedi na dvije stolice

Kajin o Plominu: Netko sjedi na dvije stolice

5.9.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio da ukoliko je istina ono što govori premijer Zoran Milanović da su se koalicijski partneri u kampanji međusobno dogovorili oko termoelektrane Plomin 3, onda je žalosno da, kako je rekao "netko sjedi na dvije stolice".

 

Na upit novinara Kajin nije htio otkriti imena onih osoba koje "sjede na dvije stolice" ali je pojasnio kako su to "oni iz redova IDS-a koji su sudjelovali u pisanju Plana 21 i vjerojatno su u dogovoru s Milanovićem odstupili od energenta iako na to nemaju pravo".

 

"Ja zasigurno nisam pisao Plan 21, ali nije bilo niti jednog predizbornog skupa na Labinštini tijekom prošlogodišnje kampanje za parlamentarne izbore na kojem nisam govorio o referendumu i protivio se ugljenu", rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

 

Osvrnuvši se na sudbinu pazinske tvrtke "Puris", koja ide u stečaj s 305 zaposlenih, ocijenio je kako namjera većinskog vlasnika Gavrilovića prema Purisu nije bila poštena.

 

"To je bilo klasično neprijateljsko preuzimanje", ustrvrdio je Kajin. Podsjetiio je kako je Gavrilović 2009. preuzeo Puris za jednu kunu te je prerada mesa preseljena u Petrinju i kada je u godinu dana spala s 3,5 na 1,5 milijuna kilograma, vraćena je u Sveti Petar u Šumi.

 

"Jedino država može pomoći kao što je to učinila u slučajevima Diokija ili Dalmacijavina. Za Puris netko mora odgovarati, Županija s proračunom od 250 milijuna kuna, kakav je bio lanjski, ne može pomoći, ali bi mogla Vindija", kazao je Kajin dodavši kako je Puris problem broj jedan u Istri.

 

Govoreći o promjenama u izbornom zakonodavstvu Kajin je mišljenja da bi se saborski zastupnici trebali birati neposredno kao i predsjednik države, župani i (grado)načelnici, što niti jedna Vlada ne želi.

 

"Takvim bi izborom zastupnici postali autonomni dok bi Sabor bio institucija dostojna svog imena", zaključio je Kajin. (H)

 

kajin politika demagogija politikanstvo te plomin te plomin 3 ugljen plin izbori predizborna kampanja ids lokalni izbori hep stolica nmvn