Kadrovska kriza u labinskom HSU-u: Predsjednik Marijan Nikić dao ostavku

Kadrovska kriza u labinskom HSU-u: Predsjednik Marijan Nikić dao ostavku

26.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN - Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika na sutrašnjoj će sjednici odrediti datum skupštine na kojoj će biti izabran novi predsjednik. Naime, dosadašnji čelnik labinskih HSU-ovaca Marijan Nikić nedavno je na tu funkciju dao neopozivu ostavku.

 

Nikić nam nije htio otkriti razlog ostavke niti se na bilo koji način eksponirati u novinama. Potpredsjednik Josip Mohorović, koji do izbora novog predsjednika vodi labinski HSU, u telefonskom razgovoru rekao nam je da je Nikić otišao jer ga je predsjednik Županijskog odbora Zdenko Pliško omalovažavao. No, Pliško demantira bilo kakav sukob s Nikićem i tvrdi da su dobro surađivali.

- Istina, on ispočetka nije bio upoznat sa stranačkom hijerarhijom i ulogom predsjednika GOa, jer je na to mjesto izabran odmah nakon što je ušao u odbor, ali s vremenom se sve posložilo i zato me ta njegova odluka, kao i druge naše članove, nemalo iznenadila, rekao nam je Pliško.

 

Kao razlog zbog kojeg bi se sada već bivši prvi HSU-ovac Labina mogao osjećati omalovaženim Pliško navodi izbor potpredsjednice GO-a Alde Miletić za članicu Predsjedništva županijskog HSU-a. Ona predstavlja Labinštinu, odnosno Gradski odbor Labina i stranačke odbore u općinama Raša, Pićan, Kršan i Sv. Nedelja, na čiji je prijedlog izabrana. Miletić, međutim, nije htjela komentirati Nikićevu ostavku.  R. S.

 

hsu kadar politika josip škopac alda miletić ostavka marijan nikić