Judo klub Meto odličan organizator 1. Međunarodnog Kupa Istre

Judo klub Meto odličan organizator 1. Međunarodnog Kupa Istre

11.12.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Judo klub Meto, protekle je subote u Sportskom centru Franko Mileta po prvi put organizirao međunarodni turnir, 1.Međunarodni Kup Istre. Prvo izdanje natjecanja okupilo je 313 natjecatelja iz 18 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine. Predstavnici kluba ističu da su za organizaciju natjecanja dobili mnogo pohvala i pozitivnih komentara od sportskih kolega i posjetitelja, što je dodatna potvrda kvalitete održanog turnira i vjetar u leđa za daljnji rad.Za organizaciju su zaslužni predsjedništvo, treneri i aktivni članovi kluba te roditelji i prijatelji kluba. Ovom prilikom klub se svima zahvaljuje, kao i donatorima te Sportskoj zajednici Grada Labina.

JK Meto nastupio je s čak 100 natjecatelja koji su u ukupnom bodovnom poretku osvojili prvo mjesto s osvojenih osam zlatnih, 11 srebrnih i 15 brončanih medalja. Posebno su pohvaljeni najmlađi borci, do 8 godina, od kojih je većini to bilo prvo natjecanje. U uzrastu do 8 godina zlatne medalje u konkurenciji djevojčica osvojile su: Jela Batelić, Zara Alessia Dizdar, Verna Hodžić, Elvisa Kešetović, Zoi Marković, Marilu Mrkaljević, Nola Načinović, Karla Radović i Nika Uzela, a u konkurenciji dječaka: Loren Bartolić, Damian Gluščić, Edah Karamustafić, Matija Kršulja, Filip Smoković, Vito Vukelić i Amar Sejdić.

Srebrne medalje osvojile su djevojčice: Reana Bastijanić, Doria Batelić, Mihaela Brezac, Anamarija Carić, Mila Griparić, Leona Mrgan, Paola Pavlić, Mia Težak i Lana Vilić i dječaci Matija Jakovčić, Sven Jakovčić, Ivano Lukšić, Ian Načinović, Matej Načinović, Gabriel Peroša, Vito Roce, Maid Trumić i Matija Tuličić.

Brončane medalje osvojile su djevojčice Lucija Bedrina, Leora Brenčić, Lena Cvek, Vesna Mehić, Alani Mišon, Nikol Šavor, Julia Terković i Lana Žvanja i dječaci Alex Bartolić, Kevin Bartolić, Mateo Knapić, Marin Kršulja, Amar Kurtić, Stefan Aleksandar Lazar, Paolo Lukšić, Aleks Medančić, Edo Mujanović, Adin Mutapčić, Arien Osmić, Filip Peršić, Mark Rajković i Leon Špionjak.

U uzrastu do 10 godina u konkurenciji djevojčica u kategoriji -28 kg Nikol Huskić osvojila je drugo mjesto, a Ani Pejkunović i Lora Višnjić treća mjesta. U kategoriji -36 kg Lena Mujkić osvojila je drugo mjesto. U kategoriji -44 kg Sara Juran osvojila je prvo, a Alexia Mišon treće mjesto. U kategoriji +44 kg Larisa Merdanović osvojila je prvo mjesto, Lejla Kešetović drugo, a Nejra Škahić treće mjesto.

U konkurenciji dječaka u kategoriji -27 kg Nino Višković osvojio je drugo mjesto, u kategoriji -30 kg Doren Jakovčić bio je drugi, a Ivano Načinović treći. U kategoriji -42 kg Lenny Tončić osvojio je treće mjesto. U kategoriji -46 kg Mateo Čekada osvojio je prvo, a Mateo Mohorović drugo mjesto. U kategoriji +50 kg Antonio Križman osvojio je drugo mjesto. U uzrastu do 12 godina u konkurenciji djevojčica u kategoriji -40 kg Paola Gergorić i Viktorija Kranjac osvojile su treća mjesta.

U kategoriji -44 kg Daria Boroša osvojila je treće mjesto, a u kategoriji -48 kg Marta Bolčić također treće mjesto. U konkurenciji dječaka u kategoriji -27 kg Selmir Bečirević osvojio je prvo mjesto. U kategoriji -34 kg Noa Buršić osvojio je drugo mjesto, kao i Roko Vukelić u kategoriji do 46 kg. U uzrastu do 14 godina u konkurenciji djevojaka u kategoriji -48 kg treća mjesta su osvojile Stela Kranjac i Viktoria Stojić.

U kategoriji -52 kg Saira Murtić osvojila je treće mjesto, a u kategoriji -57 kg Ajla Šahdanović prvo mjesto.U muškoj konkurenciji u kategoriji -34 kg prvo mjesto je osvojio Darian Starčić, a drugo Noa Buršić. U kategoriji -60 kg Marijan Vukelić osvojio je treće mjesto, a u kategoriji +66 kg Kristiano Mariano je osvojio drugo mjesto.U uzrastu do 16 godina u konkurenciji djevojaka Ajla Šahdanović osvojila je brončanu medalju u kategoriji -57 kg.
U muškoj konkurenciji Darian Starčić bio je prvi u kategoriji -38 kg, a Viliam Puhar bio je prvi u kategoriji -66 kg.

Predstavnici kluba vjeruju da će turnir prerasti u tradicionalni sportski događaj Grada Labina koji će davati stalni doprinos razvoju i promociji juda i sporta općenito.
JK Meto

jk meto labin jk meto judo borilački sportovi međunarodni kup istre u judu