Josip Škopac predložio da se Dan grada slavi 02. ožujka

Josip Škopac predložio da se Dan grada slavi 02. ožujka

9.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sa većinom izmjena Statuta složio se i vijećnik HSU-a, Josip Škopac koji je još predložio da se Dan grada slavi 02. ožujaka. Također je predložio da gradonačelnik prima stranke svakog ponedjeljka, a ne kao do sada prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu, što također nije prihvaćeno. Gradonačelnik Tulio Demetlika kazao je kako neće mijenjati termine za građane jer i izvan navedenih termina na raspolaganju je građanima te je njegov broj javan i može ga se pronaći na službenoj stranici Grada Labina. Vijećnik SDP-a Željko Ernečić tražio je pojašnjenje članka 16. u kojem stoji da će se “pripadnicima talijanske manjine omogućiti osnovno i srednje obrazovanje na materinjem jeziku u postojećim odgojno obrazovnim ustanovama gdje obavljaju nastavu na talijanskom jeziku.“

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika pojasnio je da ukoliko ima dovoljan broj zainteresiranih učenika škola je dužna osigurati uvijete za izvođenje nastave na talijanskom jeziku.

Ernečić je zamolio da mu se dostavi broj svih stipendista Grada Labina prema fakultetu i godini studiranja od 1999. do 2008. Za isto razdoblje traži i popis diplomiranih studenata sa podatkom gdje su se kasnije zaposlili.

Informaciju traži u cilju što bolje politike stipendiranja kao i prilagodbe potrebama učenika i Grada Labina, a referirajući se na Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata  te  odluku o bodovanju deficitarnih djelatnosti.

 

josip škopac demetlika željko ernečić sdp ids vijeće