Josip Kontuš odgovara na prozivke Mladih Općine Kršan: pismo ste uputili na krivu adresu

Josip Kontuš odgovara na prozivke Mladih Općine Kršan: pismo ste uputili na krivu adresu

12.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Otvoreno pismo Mladih Općine Kršan upućeno općinskom načelniku Josipu Kontušu gdje "mladi Kršana" prozivaju općinskog načelnika i njegov IDS zbog toga što su doveli velikog zagađivača "Rockwool" u Tupljak i što ništa ne čine da se ta tvornica trajno zaustavi.

Danas prozvani IDS-ovac kršanski načelnik Kontuš odgovara da su sve optužbe "mladih Kršana" upućene na krivu adresu i da on od samog početka podržava sve napore kako bi se "Rockwool" trajno zaustavio, dapače on podržava zahjeve i inicijativu "mladih Kršana" za nove konkretne akcije protiv "Rockwool-a".

"Želimo posebno istaknuti da nemamo veze ni s kakvom političkom strankom, ne namjeravamo imati, niti nas to zanima, ali znamo da je politika odgovorna za ono što se dešava i da jedino ona može promijeniti stvari, pa prozivamo političare. Ne mislimo da je samo Kontuš odgovoran, a sličnih pisama bit će još, kazala nam je privremena tajnica neformalne udruge, apsolventica pulskog Filozofskog fakulteta Helena Krpan.


Na osnivanje kriznog stožera odlučili su se uvidjevši da je nakon posljednjeg velikog prosvjeda entuzijazam počeo zamirati.
- Svi kao nešto rade, ali u biti se ne radi ništa. Zato želimo okupiti žestoke protivnike Rockwoola i pokazati svoje nezadovoljstvo, kaže ona.
Prozvani načelnik podržava stavove mladih, ali i ukazuje na neke činjenice.


- Kontuš je postao načelnik kada je tvornica već dimila i Kontuš je zaslužan da je ona zatvorena jer je na tome inzistirao. Prema tome, to je pismo trebalo biti upućeno na neku drugu adresu.

Ja sam kao vijećnik bio prvi protiv Rockwoola i nastavit ću se boriti protiv njega, kao i protiv svakog drugog zagađivača u općini, jer i ja želim udisati čisti zrak, rekao nam je u telefonskom razgovoru kršanski načelnik.


Krpan je za nedjelju najavila sastanak neformalne udruge na kojoj će biti donijet plan aktivnosti.

 

Foto: Helena Krpan i Josip Kontuš

 

Rockwool Helena Krpan Josip Kontuš otvoreno pismo zagađivanje prosvjed prozivanje Mladi Općine Kršan