Još jedno uhljebljivanje podobnih u javnom poduzeću?

Još jedno uhljebljivanje podobnih u javnom poduzeću?

14.12.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Labinsko komunalno poduzeće „1. maj“ objavilo je danas javni natječaj za direktora. Na Labinštini se već dulje vrijeme prilično uvjereno priča da je budući direktor poznat, odnosno da je riječ o Valteru Poropatu, dosadašnjem IDS-ovom zastupniku u Saboru RH, koji na upravo održanim parlamentarnim izborima nije bio na IDS-ovoj listi, jer "nije htio u Sabor".

U natječaju piše da direktorom može biti imenovana svaka fizička osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja ispunjava uvjete visokoškolske stručne spreme i 5-godišnjeg radnog iskustva. U natječaju nema spomena o potrebi prilaganja plana rada i razvoja tvrtke, a da li je riječ o još jednom uhljebljenju i nagrađivanju „naših“ znat će se u roku od 15 dana.

Ovaj predsjednik podružnice IDS-a u Vinežu i tajnik za civilno društvo u Tajništvu IDS-a nedavno je i sam javno potvrdio da će se natjecati za mjesto direktora, jer posjeduje sve uvjete i uz iskustvo ima i znanje potrebno za dobro obavljanje posla. "Zli" jezici ovome bi dodali da sigurno neće štetiti što je Poropat istovremeno predsjednik Skupštine navedenog poduzeća u ime grada Labina, koja donosi odluku o imenovanju direktora.

Službeni natječaj: Za člana Uprave – direktora može biti imenovana svaka fizička osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja ispunjava zadane uvjete, a to su najmanje 5. godina radnog iskustva i završen fakultet građevinskog, tehničkog, tehnološkog, strojarskog, ekonomskog ili pravnog smjera 6. ili 7. stupnja stručne spreme. Direktor se imenuje na mandat od četiri godine.

Valter Poropat politika malverzacije 1.Maj komunalno poduzeće Labin Vinež IDS podobni uljebljenje