JK Kvarner sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial

JK Kvarner sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial

22.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od subote 20. do nedjelje 21. listopada, u Fažani je održano Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedriličarskog saveza Istarske županije i domaćeg JK Brioni. U klasi Optimist nastupalo je 55, u klasi Laser 4.7 15 a u klasi Laser Radial 4 natjecatelja.

Za jedriličarski klub Kvarner u klasi Laser 4.7 jedrili su Dino Kalac, Viktor Kulić Golja, Enrico Kos i Eugen Kulić Golja, u klasi Laser Radial Inga Kos te u klasi Optimist Dorian Čekada, Manola Miletić, Andrea Batelić, Alessia Juričić, Diego Merlin, Max Lukas Gobo, Filip Smoković i Laura Batelić u pratnji trenera Vlade Matijevića i Nenada Borića. U dva dana u fažanskom kanalu odjedreno je po pet plova za svaku klasu.

U klasi Optimist Dorian Čekada zauzeo je 16. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 9. mjestu u drugom plovu. Manola Miletić zauzela je 21., Andrea Batelić 27., Alessia Juričić 30., Diego Merlin 32., Max Lukas Gobo 51. te Filip Smoković i Laura Batelić 53. mjesto u ukupnom poretku. U klasi Laser 4.7, Dino Kalac je zauzeo 4., Viktor Kulić Golja 5., Enrico Kos 10. te Eugen Kulić Golja 14. mjesto u ukupnom poretku. U klasi Laser Radial Inga Kos zauzela je 3. mjesto.

jk kvarner jedrenje klasa optimist laser 4.7 laser radial jedriličarski savez istarske županije fažana rabac