JK Kvarner sudjelovao na 24. Karneval Kupu

JK Kvarner sudjelovao na 24. Karneval Kupu

19.2.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Proteklog vikenda, od petka 16. do nedjelje 18. veljače natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na regati Karneval Kup za klasu Optimist koja se održala u Opatiji. Karneval Kup je po novom sustavu bodovanja prva regata kriterija 1.6 za regiju Sjever koja se boduje za sastav reprezentacije. Na regatu se odazvalo 73 jedriličara iz Slovačke i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Dorian Čekada, Eugen Kulić Golja, Andrea Batelić, Manola Miletić i Dino Kalac.

Od petka do nedjelje od planiranih devet plovova uspješno je odjedreno tek tri plova u teškim i iznimno hladnim zimskim uvjetima. U petak se nije jedrilo zbog nedostatka vjetra te je organizator za idući dan zakazao start u 8.00 sati na regatnom polju ispred Opatije.
U rano zimsko jutro po tramontani od 17 do 5 čvora odjedrena su tri plova koja su dovoljna da se regata boduje za kriterij. Trećeg dana nije se jedrilo zbog jake bure.

Nakon održana tri plova Dorian Čekada je zauzeo 15. mjesto u ukupnom poretku. Eugen Kulić Golja zauzeo je 21., Andrea Batelić 30. i Manola Miletić 36. mjesto. Dino Kalac se povukao iz regate tijekom prvog plova drugog dana.


JK Kvarner

jk kvarner jedriličarski klub rabac karneval kup opatija Dorian Čekada Eugen Kulić Golja Andrea Batelić Manola Miletić Dino Kalac