JK Kvarner na regati Mrduja Optimist Kup 2012. - Memorijal Boris Vujnović

JK Kvarner na regati Mrduja Optimist Kup 2012. - Memorijal Boris Vujnović

1.10.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od četvrtka 27. do nedjelje 30. rujna, Leon Kalac, David Medančić, Antonio Milevoj i Paola Miletić, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Splitu gdje su učestvovali na regati "Mrduja Optimist Kup 2012. - Memorijal Boris Vujnović" za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Labud. Na prvu izbornu regatu nove sezone za izbor reprezentacije u klasi Optimist odazvalo se 160 najmlađih jedriličarki i jedriličara. Prema novim pravilima izbornih regata povećan je broj dana trajanja regate sa 3 na 4 te se flota djeli na način da Grupa 1 broji 70 najboljih natjecatelja prema kriterijskoj ljestvici a u Grupu 2 ili 3, zavisno o veličini prijavljene flote, ulaze ostali natjecatelji.

U četiri dana regatavanja ukupno je odjedreno tek 6 odnosno 5 plova od predviđenih 11 plovova za svaku grupu. U četvrtak, prvi dan regate, na regatnom polju ispred Splita flota jedriličarki i jedriličara odradila je tri plova po jugu jačine 15 čv. Drugog dana regate ubrzo nakon starta četvrtog plova vjetar je nestao te regatni odbor nije imao izbora nego nakon određenog vremena čekanja vjetra poslati flotu natrag na kopno. U subotu se ponovo jedrilo, Grupa 1 odradila je još tri plova te Grupa 2 dva plova. Zadnjeg dana regate, u nedjelju, ponovo se nije jedrilo zbog nedostatka vjetra te su konačni proglašeni rezultati od dan ranije.

U jakosnoj  Grupi 1 u ukupnom poretku najbolji plasman, od jedriličara JK Kvarner, ostvario je Leon Kalac koji je zauzeo 24. mjesto sa ulascima u cilj od 20. do 32 mjesta. David Medančić zauzeo je 30. mjesto u ukupnom poretku te osvojio pokal za 3. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. David je u regatu krenuo izvrsno pobjedivši čak prvi plov Grupe 1 no kasnije u ostalim plovovima je imao nešto lošije ulaske u cilj čime je u konačnici pao u plasmanu. Antonio MIlevoj zauzeo je 49. mjesto u ukupnom poretku s najboljim ulaskom u cilj na 18. mjestu. U Grupi 2 Paola Miletić je odličnim jedrenjima zauzela 5. mjesto u ukupnom poretku, između 90 natjecatelja koja su jedrila u toj grupi, te je time stekla pravo da na slijedećoj izbornoj regati jedri u jakosnoj Grupi 1.

Najbolji na ovogodišnjem izdanju regate Mrduja Optimist Kup 2012. - Memorijal Boris Vujnović bio je Leon kljuš (JD Val ispred Svena Stevanovića (JK Maestral) i Karle Šavar (YC Zagreb).

Fotografije: Nikola Šiško

Luka Sinković

www.jkkvarner.hr

 

jk kvarner regata leon kalac david medančić