JK Kvarner na 7. Solaris Cupu 2016.

JK Kvarner na 7. Solaris Cupu 2016.

5.4.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 1. do nedjelje 3. travnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na 7. izdanju Solaris Cupa 2016. za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Val. Solaris Cup je regata kriterija 1.6 koja se boduju za sastav reprezentacije klase Optimist što znači da su još jednom na startu bili najbolji jedriličari kadetskog uzrasta. Sedmi Solaris Cup okupio je 139 jedriličara iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su David Medančić, Tajana Filipaš, Goran Šime Stipanov i Manola Miletić u pratnji trenerice Maje Ristić.

Nakon odjedrenih četiri plova najbolje plasirani jedriličar JK Kvarnera bio je David Medančić na 25. mjestu sa najboljim ulaskom u cilj na 9. mjestu u trećem plovu. Tajana Filipaš je zauzela 68., Goran Šime Stipanov 103. i Manola Miletić 129. mjesto u ukupnom poretku.U ukupnom poretku prva četiri mjesta odnijele su djevojčice, najbolja je bila Luisa Penso (YC Adriaco, Trieste) sa čak četiri prva mjesta ispred Anne Pagnini (YC Adriaco, Trieste) i Sare Muješić (Jk Vega, Pula) na trećem mjestu.

 

 

JK Kvarner Rabac

 

 

jedrenje david medančić tajana filipaš goran šime stipanov manola miletić solaris cup jk kvarner jedriličarski klub