Jedriličari JK Kvarner na Memorijalu Antolić Češić u Puli

Jedriličari JK Kvarner na Memorijalu Antolić Češić u Puli

18.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od subote 16. do nedjelje 17. svibnja, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, učestvovali su na regati Memorijal Antolić Češić 2015. za klasu Optimist koja se održala u Puli u organizaciji jedriličarskog kluba Uljanik Plovidba. Na regatu se odazvalo 29 jedriličara i jedriličarki iz četiri istarskih klubova - JK Maestral, JK Vega, JK Kvarner i domaćeg JK Uljanik Plovidba.
 

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Anteo Šumberac, Dino Kalac, Eugen Kulić Golja Manola Miletić.
 

U subotu je po buri jačine oko 20 čvorova odjedreno čak četiri plova, nažalost bura je tijekom prvog plova bila prejaka za skoro dvije trećine prijavljenih natjecatelja, tijekom ostalih tri plova bura je na malo oslabila te se regati priključilo još desetak natjecatelja, ostali najmlađi učesnici su prvi dan proveli na kopnu. Drugog dana su odjedrena dodatna dva plova po buri jačine oko 10 čvorova na kojima su učestvovali svi prijavljeni natjecatelji.
 
 
Najbolji rezulat iz redova JK Kvarner ostvario je Anteo Šumberac zauzevši 7. mjesto u ukupnom poretku. Najbolji ulaz u cilj Anteo je imao prvog dana u trećem plovu kada je ušao u cilj na trećem mjestu. Dino Kalac zauzeo je 20., Eugen Kulić Golja 24. i Manola Miletić 26. mjesto.
 
 
 
 
 
JK Kvarner
 
 
 

Anteo Šumberac Dino Kalac jk kvarner regata jedrenje Eugen Kulić Golja Manola Miletić