Javno izlaganje prijedloga UPU-a Šikuli - U STAROM SELU IZGRADIT ĆE TURISTIČKI RESORT

Javno izlaganje prijedloga UPU-a Šikuli - U STAROM SELU IZGRADIT ĆE TURISTIČKI RESORT

9.11.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Gradskoj knjižnici Labin održano je javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja Šikuli. Prisutne su s prijedlogom plana upoznali Ana Putar i Nikola Adrović u ime izrađivača tvrtke Urbanistica d.o.o. iz Zagreba, a obratila im se i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić.

Na 2,5 kilometara od mora

Staro i napušteno selo Šikuli u koje će investirati Rus Valery Garipov, vlasnik tvrtke Rezidencija Šikuli, nalazi se nedaleko naselja Kranjci kao statistički dio naselja Bartići u katastarskoj općini Prkušnica s pogledom na more, udaljeno 2,5 kilometra od mora i oko 7,5 kilometra zračne linije od središta Labina na nadmorskoj visini od 470 metara.

Obuhvat plana iznosi oko 13 hektara i obuhvaća područje građevinskog dijela starog sela Šikuli, turističkog razvojnog područja površine 5,1 hektar s najviše 400 ležaja, te prostor za sport i rekreaciju, a sve u skladu s Prostornim planom uređenja Istarske Županije.

Primjedbe do 14. studenog

Zainteresirani građani postavljali su pitanja na koja su odgovarali predstavnici izrađivača i nadležnog upravnog odjela. Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na prijedlog ovog plana mogu se davati cijelo vrijeme trajanja javne rasprave, odnosno zaključno do 14. studenog.

Podsjetimo, 12. prosinca prošle godine potpisan je Ugovor o financiranju Urbanističkog plana uređenja sela Šikuli kojeg su u prostorijama Grada potpisali gradonačelnik Valter Glavičić i Valery Garipov, vlasnik tvrtke Rezidencija Šikuli. Prije toga je Gradsko vijeće na sjednici održanoj 3. kolovoza 2016. godine, na prijedlog ruskog investitora, donijelo odluku o izradi Urbanističkog plana Šikuli, kojeg će u cijelosti financirati tvrtka Rezidencija Šikuli. Nositelj izrade Urbanističkog plana je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju Grada Labina, a izrađivač je tvrtka Urbanistica d.o.o. iz Zagreba. (B. BIOČIĆ)


javna rasprava upu grada labina upu prostorni plan šikuli investicija rus