Jakovčić zatražio je da se još jednom u razmatranje za LNG terminal uzme i lokacija na području Plomina

Jakovčić zatražio je da se još jednom u razmatranje za LNG terminal uzme i lokacija na području Plomina

9.5.2008. // Poslovni dnevnik // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predstavnici Ekonerga najpogodnijim su lokacijama za LNG terminal ocijenili lokacije "Dina" na otoku Krku i "Ubac" u Raškom zaljevu, a kako je ta lokacija u Raškom zaljevu za Istarsku županiju neprihvatljiva istarski župan Ivan Jakovčić zatražio je da se još jednom u razmatranje uzme i lokacija na području Plomina, priopćeno je nakon današnjeg sastanka Povjerenstvu za odabir lokacije za izgradnju LNG terminala.

 

Sjednica Povjerenstva održana je pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Damira Polančeca u Ministarstvu gospodarstva. Kako se navodi u priopćenju, na sastanku su predstavnici Ekonerga članovima Povjerenstva prezentirali analizu svih ponuđenih lokacija, te su najpogodnijim lokacijama ocijenili lokacije "Dina" na otoku Krku i "Ubac" u Raškom zaljevu. "Nakon održane prezentacije u raspravi koja je uslijedila župan Istarske županije Ivan Jakovčić iznio je stav da ponuđene lokacije u Raškom zaljevu za Istarsku županiju nisu prihvatljive, te je zatražio da se još jednom u razmatranje uzme i lokacija na području Plomina", navodi se u priopćenju.

 

Na sastanku je zaključeno da se prezentacija dostavi svim članovima Povjerenstva koji će je u narednih tjedan dana detaljnije analizirati, a Ekonerg će pripremiti detaljnije odgovore na sva dostavljena pitanja. Također, dogovoreno je da Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pokrene izradu strateške studije utjecaja na okoliš za lokacije o kojima će se nastaviti razgovarati, navodi se u priopćenju. Ističe se i kako je dogovoreno da se sljedeći sastanak Povjerenstva održi u roku od dva tjedna.

LNG terminal Ubac Knapić Raša jakovčić koromačno prostorni plan odluka Raša