Jakovčić razjurio pićanski IDS!

Jakovčić razjurio pićanski IDS!

18.1.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjedništvo IDS-a sinoć je donijelo odluku o raspuštanju podružnice IDS-a u Pićnu, potvrdio nam je dosadašnji predsjednik Boris Bilić.

-Sinoć me je nazvao gospodin Jakovčić da mi kaže kako je predsjednik IDS-a raspustio podružnicu ali nije pojasnio zbog čega. Vjerojatno je riječ o događanjima od prije šest mjeseci kada je, uz pomoć dva člana IDS-a, smijenjen načelnik Pićna Branko Ružić. Mi smo tada ta dva člana, od kojih je Ivan Franković novi načelnik općine, isključili iz stranke ali nam Garantni odbor nikada nije dostavio zaključak da li je ta naša odluka provedena ili nije, kaže Bilić.

To su one formalne stvari, dodaje sada već bivši predsjednik pićanskog IDS-a, iako i sam pretpostavlja da su u pozadini "ipak ova zbivanja oko Rockwoola". - Kako će se sve razriješiti ne znam, moguće je da će predsjedništvo stranke htjeti da se rasčiste odnosi i eventualno pomire dvije struje IDS-a, kaže Bilić, koji misli da su oni "dežurni krivci" jer nisu bili ni dovoljno stručni kako bi na vrijeme prepoznali o čemu se radi u Studiji o Rockwoolu.

- Ne znam što će dalje biti. O svemu će odlučivati povjerenstvo u kojem su uz mene, Ivan Franković, Doriano Brenko, Marin Brkarić i Emil Soldatić, naglasio je Boris Bilić rekavši da je trenutno u podružnici IDS-a Pićan aktivno tek nekih 15-tak članova.

Podsjetimo, početkom siječnja je nezavisni Livio Švić, predsjednik općinskog vijeća Pićna, podnio neopozivu pismenu ostavku na mjesto predsjednika, ali i na mjesto vijećnika u općini. Iako nije želio dati nikakav službeni komentar, njegova ostavka povezana je isključivo sa događanjima oko Rockwoola.

Komentar Branko Ružić (AUDIO BRANKO RUŽIĆ).

Pićan gradsko vijeće IDS jakovčić raspuštanje Rockwool