Izvrstan rezultat Manole Miletić iz JK Kvarner 18. Memorijal Zlatan Pečenković

Izvrstan rezultat Manole Miletić iz JK Kvarner 18. Memorijal Zlatan Pečenković

26.2.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

JK Kvarner je natjecateljsku sezonu otvorio u Puli s izvrsnim rezultatom Manole Miletić, trećim mjestom u ukupnom poretku te drugim u konkurenciji djevojaka u klasi ILCA 6 na regati 18. Memorial Zlatan Pečenković u organizaciji JK Vege.

Manoli je ovo bio debitantski nastup u klasi ILCA 6 pa od nje možemo očekivati još mnoge uspjehe u toj klasi.

U klasi ILCA 6 nastupio je i Diego Merlin osvojivši 7. mjesto. Ostatak ekipe JK Kvarnera natjecao se u klasi Optimist. Najbolje se plasirala Tia Blašković, na 87. mjesto odjedrivši sva 4 jedrenja zatim Alvaro Antelić na 108., Matej Andrić na 113. dok su Toni Franković i Dominik Radović na žalost ostali bez plasmana.

U petak su jedriličare na regatnom polju dočekati teški uvjeti s valovima zaostalima od olujnog juga koji je u četvrtak harao našom obalom, jakim kurentom te vjetrom u opadanju dok se u subotu jedrilo po laganom maestralu.

Ovogodišnja regata bila je rekordna po posjećenost, sveukupno je nastupilo 178 natjecatelja u klasama ILCA 6, ILCA 4 i Optimist. Uz domaće jedriličare jedrili su i natjecatelji iz Italije, Češke, Njemačke, Srbije, Slovačke i daleke Estonije.


JK Kvarner

jk kvarner sport manola miletić klasa optimist