Izvrstan nastupmladog boćara Matea Načinovića za hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila dva zlata u Švicarskoj

Izvrstan nastupmladog boćara Matea Načinovića za hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila dva zlata u Švicarskoj

30.5.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Hrvatska kadetska reprezentacija do 14 godina i juniorska do 18 godina, predvođeni izbornikom Čedom Vukelićem, a u pratnji v.d. izbornika seniorske reprezentacije Milanom Celijom nastupila  je, od 26. do 27. svibnja 2012. godine, u švicarskom gradiću Valle de Joux. na prvom  međunarodnom boćarskom turniru Trofej „Valle de Joux".

 

Za kadetsku reprezentaciju su nastupali: Zvonimir Maras iz BK Sv. Jakov iz Jadranova, Marko Buterin iz BK Novigrad i Mateo Načinović iz BK Labin, dok su za juniorsku igrali: Bruno Kraljić iz riječkog BK Vargon te Pero i Marin Ćubela iz zagrebačkog BK Zrinjevac.

 

Uz našu reprezentaciju na turniru su nastupili i reprezentativcu: Monaka, Italije, Turske, Francuske, Slovenije, Srbije i Švicarske, i to u disciplinama: par, precizno i pojedinačno klasično.

 

Marko Buterin i Mateo Načinović bili su prvi u paru u kategoriji do 15 godina. Oni su u finalu pobijedili talijansku postavu sa 13:10.  U kategoriji do 18 godina prvo mjesto u paru pripalo je Bruni Kraljiću i Marinu Ćubeli koji su u finalu svladali Francuze 13:2.

 

Cijeli članak na LabinSportu autora Romana Grižančića

boćari boćanje sport mateo buterin mateo načinović