Izvrsni rezultati labinskih srednjoškolaca na SUDOKU natjecanju

Izvrsni rezultati labinskih srednjoškolaca na SUDOKU natjecanju

27.11.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 27. 10. 2023, Hrvatska Mensa i enigmatski klub ‘’Božidar Vranicki’’ u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizirali su školsko SUDOKU natjecanje Hrvatske za osnovne i srednje škole. Natjecanje diljem države organizira se od 2021.godine, a neformalno natjecanje u Splitu održavalo se od 2015. godine.

Ove školske godine po prvi puta sudjelovala je i naša škola. Hrabrih 15 učenika upustili su se u malo drugačiju avanturu. U roku od jednog školskog sata (45min) morali su riješiti 9 vrsta sudoka.

Ostvarili su izvrsne rezultate, a učenik 3.razreda opće gimnazije Patrik Vozila s ostvarenih 86 bodova pozvan je na regionalno natjecanje koje će se održati 25.11.2023. u Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji Pazin s pravom javnosti. Drugo mjesto na školskom natjecanju zauzeo je učenik 1.razreda opće gimnazije Toni Radolović kojemu je s ostvarenih 59 bodova nedostajao 1 bod da bude također pozvan na regionalno natjecanje. Treće mjesto osvojila je učenica 2. razreda opće gimnazije Elena Krajcar.

Čestitke svima na sudjelovanju.

Natjecanje su organizirali i vodili prof. fizike Nedeljko Mandić i prof. matematike Keti Stepčić.

Foto: Flickr free licenca

ssmb.hr

sudoku srednja škola mate blažina natjecanje