Izvješće s 8. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina

Izvješće s 8. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Labina

1.2.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na danas održanoj 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, ujedno prvoj ovogodišnjoj sjednici, raspravljalo se o devet točaka Dnevnog reda. Sjednica je započela Aktualnim satom na kojem se, očekivano, najviše raspravljalo o pripajanju labinskog Vodovoda onom pulskom, a o čemu su na mnoga vijećnićka pitanja odgovarali labinski Gradonačelnik Valter Glavičić te direktor Vodovoda Labin Alen Golja.

Nakon što su iscrpljena pitanja na „Aktualcu“, najviše vijećničkih interesa pobudila je četvrta točka Dnevnog reda, a to je Donošenje Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Labina, koja je nakon skoro jednosatnog debatiranja i izglasana. Osim te odluke, vijećnici su donijeli još 4 odluke: Odluku o prodaji nekretnine u PZ Vinež, Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Labina, Odluku o zaduživanju kod OTP banke d. d. za financiranje kapitalnih projekata te Poslovničku Odluko o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Labina.

Vijećnicima je prezentirano i Izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području Grada Labina za 2021. godinu te su ujedno izglasali i usvajanje Godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Labina s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Vijećnici su na današnjoj sjednici također donijeli Zaključak o prihvaćanju Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa tijekom 2021. godine u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupaka za izradu i donošenje prostornih planova lokalne razine odnosno njihovih izmjena i dopuna.

sjednica gradsko vijeće