Izrada Lokalne razvojne strategije

Izrada Lokalne razvojne strategije

28.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LAG Istočna Istra predvodi dionike iz javnog, civilnog i poslovnog sektora u izradi Lokalne razvojne strategije. Proces mora završiti do kraja ožujka iduće godine, a izuzetno je važno da se u njega uključi što više zainteresiranih dionika koji će dati svoj doprinos te istovremeno jačati svoje kapacitete. Jedan od važnijih dijelova Lokalne razvojne strategije jest i popis projekata, odnosno projektnih ideja dionika s područja za koje se on radi.

 

Uključivanje projekata u Lokalnu razvojnu strategiju preduvjet je za financiranje iz fondova EU. LAG-ovi će za provedbu Lokalne razvojne strategiju moći koristiti sedam mjera iz Programa ruralnog razvoja: programi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu, ulaganja u fizičku imovinu, razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, temeljne usluge i obnova sela i ruralnim područjima, ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje isplativosti šuma, uspostavljanje skupina i organizacija proizvođača i suradnja.  

 

Zainteresirani mogu svoje projektne ideje ili projekte koje bi željeli realizirati samostalno ili u suradnji s drugim dionicima, ispisati u obrazac koji je dostupan na web stranicama LAG-a Istočna Istre. Ispunjeni obrazac treba najkasnije do 1. veljače iduće godine poslati na e-mail: mirela@lag-istocnaistra.hr.  Sve dodatne informacije moguće su kod Mirele Faraguna na brojeve telefona 099/3576 998 ili 851-173.

 

 

lag istočna istra lokalna akcijska grupa strategija razvoj lag