Izložba radova korisnika "Marcilnice", I u starijoj dobi bitno je pronaći sebe

Izložba radova korisnika "Marcilnice", I u starijoj dobi bitno je pronaći sebe

29.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - »Za osobe treće životne dobi vrlo je bitno pronaći sebe, a ne izgubiti se. Upravo je to poruka i cilj ove kuće u kojoj borave i rade dobri ljudi i kojima su ove prostorije drugi dom. U njoj se osjećaju topli međuljudski odnosi i poštovanje te unatoč odmaklim godinama vedar duh. Izloženi radovi govore da ste vrijedni, kreativni i željni pristojnog statusa u društvu, što ste ovdje i pronašli. Čestitam vam što ste vrijeme provedeno ovdje iskoristili korisno i što nam to sada pokazujete«, riječi su ravnateljice Dnevnog centra za starije osobe Esme Radičanin, koji djeluje u sklopu raškog Doma za starije i nemoćne osobe.

Povod izložbi otvorenoj jučer u centru na Marcilnici bio je nastavak obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Na ovoj hvalevrijednoj izložbi, pored likovnih radova u raznim tehnikama, predstavljeni su lijepi i maštoviti radovi od pletiva: šarene kape, rukavice, čarape, šalovi, hvataljke te dječje dekice kakve samo nona može isplesti.


Centar djeluje treću godinu za redom te trenutno ima 12 korisnika. Njima, osoblju, volonterima te gostima, pristiglim u velikom broju, pohvale i čestitke uputili su labinski župnik Željko Zec, predstavnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Davorka Maras Tkačuk, koordinatorica Zdravog grada Eni Modrušan te labinski gradonačelnik Tulio Demetlika. On je u ime Grada Centru poklonio kolica koja će štićenicima olakšati kretanje.

L. SINČIĆ

izložba dom za starije i nemoćne Esma Radičanin Labin zdravi grad Eni Modrušan Marcilnica Željko Zec socijalna skrb