Izbori za načelnika Općine Raša 9. lipnja 2024. godine

Izbori za načelnika Općine Raša 9. lipnja 2024. godine

26.4.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Vlada je odlučila raspisati prijevremene izbore za članove Gradskog vijeća Grada Raba i Općinskog vijeća općine Otok, za gradonačelnika i zamjenika Grada Gospića te općinskog načelnika Općine Raša za nedjelju 9. lipnja, istu nedjelju kada se održavaju i izbori za Europski parlament.

Na sjednici u petak, Vlada je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbore za članove Gradskog vijeća Grada Raba i Općinskog vijeća općine Otok, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Gospića te općinskog načelnika Općine Raša. 

Kako je državni tajnik Ministarstva pravosuđa i javne uprave Juro Martinović podsjetio, Vlada je na sjednici 28. ožujka 2024. raspustila predstavnička tijela Grada Raba i Općine Otok te razriješila gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i njegovu zamjenicu dok je načelnica Općine Raša, Glorija Paliska, podnijela ostavku 2. travnja 2024. godine iz privatnih razloga.

Na današnjoj sjednici odlučili su ove prijevremene izbore raspisati za nedjelju 9. lipnja, istu nedjelju kada se održavaju i izbori za Europski parlament.

izbori izbori raša glorija paliska