Iz mora kod Sv. Marine IZVUČENO TIJELO RONIOCA NESTALOG JOŠ 2013. GODINE?

Iz mora kod Sv. Marine IZVUČENO TIJELO RONIOCA NESTALOG JOŠ 2013. GODINE?

14.8.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Ronioci specijalne policije jučer su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli tijelo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja identiteta. Od glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Vitasović doznajemo da je policiju još prije nekoliko mjeseci jedan češki ronilac obavijestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tijela i dijelove ronilačke opreme. Policijski ronioci u nekoliko su navrata pregledavali podmorje kod Svete Marine, ali do jučer nisu imali uspjeha u pronalasku tijela. Premda identitet ronioca još nije formalno utvrđen doznajemo da je moguće da se radi o poljskom roniocu, 47-godišnjem Adamu Beniaminu Wrobelu iz mjesta Rybnik koji je u moru kod Sv. Marine nestao 28. rujna 2013. godine.

Wrobel je bio gost autokampa Marina iz kojeg je te posljednje subote u rujnu 2013. otišao oko 12 sati na ronjenje kod rta Sv. Marina gdje je podmorje vrlo strmo. Sa sobom je imao punu ronilačku opremu - bocu kisika zapremine sedam litara, crno-plavo ronilačko odijelo te pojas za brzo izranjanje. Njegovi kolege ronioci, također poljski državljani, s kojima je u kampu boravio od 26. rujna, čekali su ga na obali. Kako Wrobel u predviđenom vremenu nije izronio, tako su Poljaci prijavili njegov nestanak na recepciji autokampa.Za nestalim roniocem je istog dana pokrenuta potraga no nju su iduća dva dana zaustavile vrlo loše vremenske prilike u kombinaciji s jakim morskim strujama. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru pokrenula je spašavanje u koordinaciji s pulskom Lučkom kapetanijom, Lučkom ispostavom iz Raše, Pomorskom policijom i lokalnim ronilačkim centrima.

Iako se Poljak prilikom dolaska u kamp nije bio prijavio ni u jedan ronilački centar u Marini u potragu za njim su se svi dragovoljno uključili. Na poziciji na kojoj se tragalo za Poljakom dubina mora je 50 metara, što odgovara dubini na kojoj su u utorak pronađeni ljudski ostaci i oprema koja odgovara opisu one s kojom je nesretni Poljak zaronio 28. rujna 2013. godine.

Autor: Marica KOŠTA

sveta marina smrt ronjenje