Ivan Vrdoljak počasni građanin Općine Kršan

Ivan Vrdoljak počasni građanin Općine Kršan

20.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Sa sedam glasova za, dva protiv vijećnika Akcije mladih Sanje Frankola i Eđea Brenčića i četiri suzdržana, Zdravka Vidaka i Darka Androića iz HDZ-a, Slavka Rabara iz HSU-a i Bošnjaka s liste IDS-a Esada Huskića, kršansko Općinsko vijeće na prošloj je sjednici donijelo odluku o proglašenju ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka počasnim građaninom Općine Kršan.

Njega je za nagradu predložio općinski načelnik Valdi Runko, a zbog zasluga za određivanje naknade za korištenje prostora plominskih termoelektrana, koja će za posljedicu imati, značajni i nemjerljiv učinak u narednim proračunskim godinama, kako u gospodarskom, tako i u svekolikom razvoju Općine Kršan i Istarske županije.

Esad Huskić, Bošnjak s liste IDS-a upitao se čime je to Vrdoljak zaslužio tako visoko priznanje, a posebno ga je zasmetalo obrazloženje za dodjelu priznanja: (ton – Esad Huskić). S njim se složio predsjednik Vijeća, HDZ-ovac Zdravko Vidak, koji je ujedno i predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja, kazavši kako je i na sjednici Komisije bio suzdržan: (ton – Zdravko Vidak). Rekao je on i: (ton – Zdravko Vidak 1).

Izračunao je Vidak i koliko je Općina Kršan od strane Ministarstva gospodarstva, kojem je Vrdoljak na čelu u posljednje dvije godine oštećena: (ton – Zdravko Vidak 2). Vijećnica Akcije mladih Sanja Frankola složila se i s Huskićem i s Vidakom: (ton – Sanja Frankola).

Silvano Uravić, vijećnik SDP-a ustvrdio je da svi znaju da se ovdje radi o politici i da je općina naknadu za korištenje prostora izgubila političkim putem. Bio sam, kazao je Uravić, svojedobno na sastanku u Ministarstvu gospodarstva gdje su nam rekli da se mi u Kršanu možemo postaviti na trepavice, ali da se odluka o naknadi za korištenje prostora neće mijenjati: (ton – Silvano Uravić). Općinski načelnik Valdi Runko kazao je kako Plomin C nema veze s njegovim prijedlogom: (ton – Valdi Runko). Braneći svoj prijedlog da se ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak proglasi počasnim građaninom Runko je zaključio: (ton – Valdi Runko 1).

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

općina kršan silvano uravić valdi runko počasni građanin te plomin te plomin 3 ivan vrdoljak