Ivan Stanić se upisao u povijest - Prvi Hrvat koji je otrčao najvećih pet maratona u svijetu

Ivan Stanić se upisao u povijest - Prvi Hrvat koji je otrčao najvećih pet maratona u svijetu

8.10.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Usprkos velikim bolovima i zbog nedavnih ozljeda relativno malim šansama da prođe ciljom, Ivan Stanić postao je prvi Hrvat koji je otrčao najvećih pet maratona u svijetu.

 

Nakon Bostona, New Yorka, Berlin, Londona, Chicagom je upotpunio seriju „TOP 5 Marathon Mayors" te oduševio sve njegove simpatizere i dalje reprezentativnim rezultatom od 4 sata, 37 minuta i 15 sekundi.

 

Zasigurno je da bi ta brojka bila uvelike manja (znala je biti ispod 4 sata) da nije bila ovo izuzetno teška godina za Stanića, što se reflektiralo i na stazi. No, nikakvom nezadovoljstvu nema kraja, Stanić se javio iz „vjetrovitog grada":"Chicago je pao! Presretan sam što sam uspio savladati i ovu prepreku, i sada se mogu nazvati jedinim Hrvatom kojem je to uspjelo. Bilo je malo sporo, ali u ovim okolnostima osjećam samo ponos. Hvala svima koji su bili uz mene svo ovo vrijeme, pozdrav iz Amerike !"

 

Sada je valjda svima jasno da za ovog borca ne postoji riječ „nemoguće". Sa skepsom je ispraćen iz Hrvatske, i to isključivo zbog dvije operacije u minulih dva mjeseca, no na kraju je uspio ciljem proći uzdignutih ruku. Slaviti će se u Tupljaku. 

 

LabinSport

ivan stanić trčanje maraton tupljak