Ivan Načinović najuspješniji boćarski kadet u Istri

Ivan Načinović najuspješniji boćarski kadet u Istri

4.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ivan Načinović, mladi, 12-godišnji boćar trećeligaša Labina, sa osvojene dvije zlatne, te po jednom srebrnom i brončanom medaljom, najuspješniji je pojedinac na ovogodišnjim kadetskim prvenstvima Istre koja su u Ročkom Polju, Roču i Kozarima odigrana u odličnoj organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzet i Boćarskog kluba Ročko Polje.

Načinović se naslovom županijskog prvaka okitio u bližanju i izbijanju u krug i brzinskom izbijanju, "srebrni" je bio u preciznom izbijanju, a "brončani" u disciplini pojedinačno.

Obilježje ovogodišnjih kadetskih prvenstava Istre je velik broj osvajača medalja i nastup velikog broja boćara mlađeg dobnog uzrasta od 15 godina koje je izlazno godište za kadete. Tako su se osim Načinovića titulama okitili Marko Radešić i Roko Jukić iz Vižinade u parovima, Matin Štihović i Nino Majcan iz Lindara u štafeti, Luigi Šimac iz pazinskog Reginexa u preciznom izbijanju i Luka Pastorčić iz Vrha u disciplini pojedinačno klasično. Ukupno je 15 kadeta osvajalo medalje. Najmlađi osvajač odličja je Tino Majcan iz Pazina koji je s nepunih devet godina zajedno s klupskim kolegom Mateom Ventinom osvojio srebro u parovima i broncu u štafeti.

Rezultati, parovi: 1. Marko Radešić i Roko Jukić (Vižinada), 2. Tino Majcan i Mateo Ventin (Pazin), 3. Martin Štihović i Nino Majcan (Lindar), 4. Simon Kajin (Vrh) i Luka Džananović (Istra Poreč); štafete: 1. Mar. Štihović i N. Majcan, 2. Luigi Šimac (Reginex, Pazin) i Antonio Juričić (Pazin), 3. Ventin i T. Majcan, 4. Samuel Majcan i Luka Pastorčić (Vrh); pojedinačno: 1. Pastorčić, 2. S. Kajin, 3. Ivan Načinović (Labin), 4. Džananović; krugovi: 1. Načinović, 2. Filip Kajin (Vrh), 3. N. Majcan, 4. Juričić; brzinsko izbijanje: 1. Načinović, 2. Mar. Štihović, 3. N. Majcan, 4. Juričić; precizno izbijanje: 1. Šimac, 2. Načinović, 3. F. Kajin, 4. Pastorčić.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od srijede do nedjelje, 4. do 8. srpnja 2018. godine održati u Šibeniku, sa prvenstva Istre stekle su tri prvoplasirane štafete i po dvoje prvoplasiranih u ostalim disciplinama. (IBS)


boćanje boće ivan načinović prvenstvo istre bk labin