Ivan Mastermix potpisao za Menart!

Ivan Mastermix potpisao za Menart!

28.7.2010. // Net.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Ivan Mastermix, koji nosi epitet godfathera hrvatskog housea, nakon brojnih gostovanja u inozemstvu i u Hrvatskoj, te pokretanja privatnog biznisa s prvim hrvatskim lounge barom u Rijeci, odlučio je napraviti korak dalje potpisavši za Menart ekskluzivni ugovor o bookingu, čime je dobio agenta za domaće i strano tržište.


Ivan Mastermix jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je postigao zavidnu karijeru u inozemstvu i koji održava blisku poslovnu i prijateljsku suradnju s brojnim kultnim imenima svjetske house scene: Marshall Jefferson jedan je od tih house-magnata kojeg je upoznao 1996. nakon nastupa u londonskom Ministry of Sound. Tad je upoznao i Alana Jinx Chamberlaina, a uslijedila su prijateljstva s ostalim glazbenim velikanima, to su DJ Pierre, Eddie Amador, Ralf, najpoznatiji i najveći house vokal Robert Owens i još poznatija Barbara Tucker, koje je Mastermix dovodio na hrvatsku obalu.

 

 

 

 

On sam je pak nastupao ju klubovima na Ibizi poput Pache, Amnesie, Cafe Mambe, Revolutiona, a nastupao je i u Revolutionu i Hollywoodu (Španjolska), zatim engleskim klubovima Ministry of Sound, The End, Cross i Denim Club, u Miamiju je vrtio u Aqua Loungeu i Crow baru, a u Njemačkoj u P1, Park cafeu, M1, Radio Baru, Climaxu, Depotu… Društvo su mu pravili Marshall Jefferson, Dj Pierre, Erick Morillo, Mousse T, Boris Dlugosch, Roger Sanchez, Frankie Knuckles, Boy George, DJ Ralf, Tom Novy, Spiller, Eddie Amador, Sharam i Ali iz Deep Disha te mnogi drugi.

Njegov DJ set bio je dio line upa na legendarnim festivalima: Love Parade 1999., 2000., 2001., Valkana Beach, Exit 2006., 2007., 2008.
 
 
 
 
Mastermixova producentska karijera rano je započela i dalje se uspješno razvija; 1996. godine izdao je svoj prvi singl Aquarius za talijansku tvtku Mantra Records. Singl je postigao zavidan uspjeh na europskom tržištu, licenciran je za ZYX Rec u Njemačkoj i Kinky Rec u Velikoj Britaniji, a distribucija je realizirana na svjetskom nivou.

Pod pseudonimom TGP (Tokio Ghetto Pussy) 2001. izdao je singl za Sony Music, Universal i Polidor Fly me to the moon. Singl je postigao veliki komercijalni uspjeh u zapadnoj Europi i Japanu, a remixirali su ga čak i Jam and Spoon.

U posljednje vrijeme Mastermix je surađivao je s hrvatskim jazz glazbenicima, poput Matije Dedića, Henryja Radanovića i Charlieja Jurkovića, a te suradnje urodile su izdanjima za europsko tržište. Nakon petogodišnjeg vođenja prvog lounge i restaurant bara Rijeci, odlučio je svoj životni put ipak popločati glazbom te je kao producent i DJ izdao nekoliko hit singlova sa svojim engleskim i riječkim partnerima Alain Jinx Chamberlainom i Maurom Enassom. Na singlovima su gostovali izuzetni vokali, poput Larrick Ebanksa na pjesmi Sun and the Moon, Justom na pjesmi You to me are everything i Merry Trošelj na Nu woman.
 
 
Hitove koji su zasjeli na prvo mjesto singlova T – mobile charta Otvorenog radija, Our love is alive i You to me are everything, otpjevala je i napisala njegova supruga Darija, a ta se obiteljska glazbena suradnja i dalje uspješno nastavlja.

Ivan Mastermix Menart Rijeka Darija