Ivan Golić donio pobjedu u istarskom derbiju, Rudari ostali na diobi prvog mjesta

Ivan Golić donio pobjedu u istarskom derbiju, Rudari ostali na diobi prvog mjesta

29.9.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Veliki istarski derbi koji se danas igrao u Labinu opravdao je očekivanja. Domaćin je ovu utakmicu dočekao veoma svjež i rasterećen, a kod Porečana se osjetio lagani umor i zasićenje zbog kojeg su bili podređeni punih 70 minuta. Međutim, na kraju su krenuli po pogodak i “stisnuli” Labinjane, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Kovara.


Utakmicu je otvorio sjajan udarac Ivana Macana kojeg je zaustavila greda u trećoj minuti, a sedam minuta kasnije loše vijesti za domaće jer se upravo odlični napadač Rudara ozlijedio i napustio teren.


Ulaskom Ervina Čudića Rudar je zadržao dominaciju, a narednu prigodu ima Gabriel Golja u 15. minuti, ali Labinjan na golu Jadrana, Antonio Pavlić, odlično je intervenirao pa je ostalo 0:0.


No, samo do 22. minute kad Dean Moravac u prostor “gura” loptu za Ivana Golića, a ovaj nakon prodora zabija za 1:0. Do kraja prvog dijela gosti imaju tek jedan udarac s 18 metara kojeg mirno brani Legac, a Rudari dvije matne situacije.


Prvu je Kristian Bembić idealno na 12 metara poslužio Sanjina Grpca koji šalje loptu preko gola, a onda u smiraju prvog dijela Čudić “krade” jednu loptu i izlazi sam na Pavlića, ali šutira pored gola.


Drugi dio bio je siromašniji prigodama, točnije prave, izrazite nije ni bilo. Domaćin je pokušavao visokim ritmom do 75. minute kad se pomalo promijenio odnos snaga na terenu, ali je ostalo 1:0. Zaslužena pobjeda nogometaša Rudara.

nk rudar nk jadran nogomet derbi ivan golić pobjeda