Istrian Information Center: Direktorica Labinjanka Nina Laškarin, informacija nema

Istrian Information Center: Direktorica Labinjanka Nina Laškarin, informacija nema

22.2.2013. // iPress // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Za razliku od brojnih vizija i strategija u Istarskoj županiji, ured Istarske županije u New Yorku nije ni virtualan: o njegovom postojanju, a kamoli radu nema traga čak ni na internetu. To ipak nije razlog da se na njega ne potroši, a trošit će se i dalje, znatan novac iz proračuna. Kojeg, prečesto se to zaboravlja, pune poduzetnici koji još rade i građani koji su još uvijek zaposleni ili imaju kakvu imovinu. U 2012. za istarsko predstavništvo u New Yorku bilo je izdvojeno oko 450 tisuća kuna, za 2013. planira se utrošiti više od milijun kuna.

Ured koji nas već košta 1,5 milijun kuna, a ne zna se čemu služi, ima i direktoricu, za koju se ne zna što radi po cijele dane i čemu njen rad koristi. Za vođenje prekooceanske kancelarije IDS je idealnu osobu našao u Nini Laškarin, 32-godišnjoj pravnici, kćeri sutkinje Općinskog suda u Labinu Zvjezdane Štemberga Verbanac. Ona bi u ovoj godini trebala upravljati sa 692.000 kuna namijenjenih troškovima rada, dok na plaću i pripadajuće troškove otpada, barem za sada, 354.565 kuna.

Nije moguće saznati koji su planovi ureda nazvanog Istrian Information Center – iz Istarske županije se na tu temu ne oglašavaju, web stranica kao najnormalniji dio poslovanja ureda namijenjenog promociji Istre ne postoji, direktorica je nedostupna, na upite ne odgovara. Još 15. veljače na njene dvije dostupne e-mail adrese, od kojih ni jedna nema veze s istarskim uredom u New Yorku, uputili smo upit s molbom da nas detaljnije informira o njenom radu. Zanimalo nas je kad je imenovana direktoricom i po kojem javnom natječaju, kolika joj je plaća, s obzirom na to da je plaćena iz proračuna te koliki su i kakvi troškovi IIC-a. Nadalje, zanimalo nas je koji su dosadašnji dometi Centra u ispunjavanju svoje funkcije, odnosno što je do sada organizirala i učinili na promociji Istre u SAD. Također, htjeli smo provjeriti neslužbenu informaciju da je u rodbinskim odnosima s Orijanom Otočanom, županijskim pročelnikom za vanjske poslove. (MBM)

Vezani tekst: Nismo ni znali da imamo ured u New Yorku, a već plaćamo najamninu

nina laškarin istrian information center new york oriano otočan ids lokalni izbori izbori izbori 2013 :-) nmvn