Istarski derbi lakše od očekivanog pripao Labinjanima

Istarski derbi lakše od očekivanog pripao Labinjanima

10.11.2018. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Rijetki su očekivali da će Rudan Labin ovako uvjerljivo pobijediti dosad neporaženu momčad Umaga. No, gosti danas nisu bili na očekivanom nivou te pobjedi Labinjana nema zamjerki.

Znali su Labinjani od samog početka što trebaju braniti pa ne treba čuditi što je u 14. minuti semafor pokazivao 7:2, a Bruno Ćopić imao pet obrana nakon sedam udaraca Umažana.

Međutim, na golu gostiju Blaž Vončina je bio sjajan, i već je do predaha imao 12 obrana, pa je Umag bio na “samo” -3. U nastavku Labinjani i dalje bolji, a goste su u igri držali šutevi izvana. Ipak, kad su u 42. minuti zabili Mileta i Griparić za 21:17, bilo je jasno da bodovi iz Labina ne idu.

Kod Labinjana slabe karike nije bilo – Fran Mileta bio je maksimalan s osam golova, a vratar Bruno Ćopić obranio je 13 lopti (36%). Kad god je trebalo, Ilija Lovrinović postigao je nekog od svoja četiri pogotka.

Umažane je predvodio spomenuti Vončina koji je u drugom dijelu obranio tek jednu loptu, ali je sveukupno stigao do 13 (42%) pa mu se današnja prezentacija mora okarakterizirati kao vrlo dobra, a u polju je Josip Maršan za osam lopti potrošio 13 lopti dok je Tomislavu Severcu za deset golova trebalo čak 17 udaraca.LABIN – SC Franko Mileta – PREMIJER HMRL – 7. KOLO

RUDAN LABIN – UMAG 27:23 (14:11)

RUDAN LABIN: Vlačić 1, Derossi 1, Franković 1, Dukić, Mileta 8 (7), Gajica, Lovrinović 4, Šehić, Juričić, Ratkajec 4, Bučaj 2, Kostić, Ćopić, Griparić 1, Marić 2, Puljić 3

UMAG: Vončina, Buvinić 3, Krupić, Gavran, Maros, Horozović 1, Bošnjak, Ružić, Maršan 8, Severec 11, Milinković, Lekić, Matijević, Gorbunovs, Koler, Vukotić

Isključenja: Rudan Labin 12 minuta (Mileta 2, Ratkajec 2, Kostić 2, Griparić 2, Marić 2, Puljić 2) Umag 8 minuta (Severec 2, Koler 2, Ružić 2, Krupić 2)

Foto: Katarina Franković

rk rudan labin rk umag rukomet premijer liga derbi pobjeda