Istarska tvornica vapna bilježi porast prihoda za 32.9 %

Istarska tvornica vapna bilježi porast prihoda za 32.9 %

12.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

RAŠA - Istarska tvornica vapna je danas objavila rezultate poslovanja za prvih deset mjeseci 2008. godine. Ukupan prihod tvornice vapna u prvih deset mjeseci ove godine iznosio je 100,7 milijuna kuna što predstavlja porast od 32,9 posto u odnosu na lanjsko razdoblje.

Znatan porast zabilježen je u inozemnom prometu. Ukupno ostvaren prihod u inozemstvu iznosio je 4,9 milijuna kuna što je više nego dvostruko u odnosu na prvih deset mjeseci 2007. godine.

Linija Murexin i dalje drži lidersku poziciju u Hrvatskoj s ukupno 25% udjela na tržištu proizvoda za polaganje keramike. Prateći svjetske trendove maksimalnog očuvanja energije, Istarska tvornica vapna uvela je u 2008. godini novi proizvodni program pod nazivom Energy Saving System.

 

Novi program sastoji se od usklađenog fasadnog izolacijskog sustava koji štedi energiju i troškove grijanja, a prikladan je za sve vrste građevina. U odnosu na prethodnu godinu povećan je broj zaposlenika, tako da ITV danas broji 84 zaposlenika u odnosu na 78 zaposlenika na kraju 2007. godine.

Istarska tvornica vapna Murexin vapno gospodarstvo Dorijan Rajković ITV Raša Most Raša