Isprike svim posjetiteljima i suradnicima Labin.com-a zbog tehničkih problema uzrokovanih posrednim hackerskim napadom

Isprike svim posjetiteljima i suradnicima Labin.com-a zbog tehničkih problema uzrokovanih posrednim hackerskim napadom

3.5.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Isprike svim čitateljima i suradnicima zbog tehničkih problema i otežanog pristupa websiteu LC Labin.com-u zbog hakerskih napada na portal labinskog trgovačkog društva, inače poslovnog partnera koji je linkom povezan na ovaj portal.

Ozbiljan hakerski napad dogodio se na glavnoj administraciji na samom serveru na kojem se nalazi portal labinskog trgovačkog društva, pritom čineći štetu podredno svim ostalim websiteovima sa kojima je vezan korporacijski portal, greškom evidentirajući portale kao maliciozne.

 

Tijekom dana Google koji prepoznao LC Labin.com kao portal koji sadrži maliciozni softver, odgovorio je na review sljedeće:

 

"Status posljednjeg pregleda zbog lošeg softvera na web lokaciji LC Labin.com: Pregled ove web lokacije je završen. Utvrđeno je da je web lokacija čista. Upozorenja o lošem softveru iz web pretraživanja su uklonjena."

 

Hakeri, koji nesumnjivo za ovu vrstu napada imaju zavidnu razinu znanja, koristili su sigurnosne propuste na poslužiteljima internetskih stranica, pritom uzrokujući vrlo veliku štetu.

Još jednom isprike i hvala na strpljenju.

 

 

Labin.com server problemi website hakerski napad napad malware