Ispovjest Snježane Ibrakić iz Labina koja je ostala živa zahvaljujući dr.Dinku Štimcu koji je zbog korupcije u zdravstvu najavio povlačenje iz profesije

Ispovjest Snježane Ibrakić iz Labina koja je ostala živa zahvaljujući dr.Dinku Štimcu koji je zbog korupcije u zdravstvu najavio povlačenje iz profesije

2.2.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Za vrhunskog neurokirurga iz KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Dinko Štimac, koji je u prekjučerašnjem broju Glasa Istre dramatično najavio da se u naponu snage, zbog korupcije u zdravstvenom sustavu i brojnih nepravilnosti njegovih kolega, zauvijek povlači iz profesije, ne prestaju stizati riječi hvale i podrške, posebno njegovih pacijenata. Štoviše, njegovi pacijenti okupljeni u grupu potpore na društvenim mrežama koja broji gotovi četiri tisuće ljudi, ponavljaju samo jedno: "Doktore borit ćemo se. Nećemo dozvoliti da napustiš Hrvatsku. Ti nama trebaš!"

Dr. Štimac je naime toliko razočaran i povrijeđen da je spreman, kako je izjavio, radije kopati kanale kako bi svojoj obitelji osigurao egzistenciju, nego biti dio takvog sustava. Donosimo neka od svjedočanstava njegovih pacijenata.


Snježana Ibrakić iz Labina kaže da je ponosna pacijentica dr. Štimca.


- Imala sam aneurizmu na veni u glavi. To je puklo tako da sam završila u Rijeci. Sva sreća da je dr. Štimac bio dežuran i hitno me operirao. Zahvaljujem Bogu što sam došla u njegove ruke, jer ja sam jedna od deset pacijenata kojima se to dogodilo u isto vrijeme i jedina koja je preživjela, koja hoda i nema nikakvih posljedica, prisjeća se Snježana Ibrakić. - Doma sam se onesvijestila i ničeg nisam bila svjesna. Čim su me doveli, on je odmah znao o čemu se radi. Bila sam u indiciranoj komi i probudila sam se tek nakon deset dana. Dva dana nakon što me operirao, smijenili su ga, i to me zgrozilo. Taj je liječnik brinuo o meni kao niti jedan drugi. Suprugu je dao broj mobitela da ga zove u bilo koje doba ako nešto treba. Jedan njegov specijalizant danonoćno je sjedio pored mene dok sam bila u komi. Ma to vam ne mogu opisati.


Takav pristup, stručnost, humanost, to je jednom riječju liječnik par execellence ! Tko god da me vidi, ne može vjerovati da mi se to dogodilo i da sam danas živa i zdrava, da normalno hodam i funkcioniram, jer ljudi koji kojima se to dogodi ili umru ili vegetiraju, ispovijest je Labinjanke Snježane Ibrakić.(D. B. P.) 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

zdravstvo kolaps dr. dinko štimac život društvo korupcija snježana ibrakić