Interpretacijski centar Vlaški puti u Šušnjevici i Kovarska kuća Arsia dobitnici nagrade Zlatna koza

Interpretacijski centar Vlaški puti u Šušnjevici i Kovarska kuća Arsia dobitnici nagrade Zlatna koza

18.12.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Općina Kršan nagrađena je priznanjem Zlatna koza – Capra d oro za Interpretacijski centar Vlaški puti
Na svečanoj dodjeli nagrade „Zlatna koza“ Turističke zajednice Istarske županije, koja je održana u utorak, 17. prosinca 2019. u Motovunu, Općini Kršan je za Interpretacijski centar Vlaški puti uručena Zlatna koza u kategoriji Inovativni proizvodi. Priznaje su načelniku Valdiju Runku i Viviani Brkarić uručili Fabrizio Radin, zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije IŽ i predsjednik TZ Istarske županije te direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.
Turistička zajednica Istarske županije od 1994. godine dodijeljuje godišnju nagradu Zlatna koza – Capra d oro. Nagrađuju se istaknuti pojedinci kao i najbolji projekti ili aktivnosti na području marketinških aktivnosti u turizmu Istre, a posebno na području unapređenja proizvoda i turističke promocije i to u kategorijama evenata, inovativnih proizvoda, turističkih proizvoda i vizualnih komunikacija.
Plaketa Zlatna koza – Capra d’oro sadržana u formi prigodne povelje te novčane nagrade u iznosu od 4.000 kuna dodjeljuje se najboljem prijavljenom projektu, proizvodu ili aktivnosti u svakoj od sljedećih kategorija: eventi, inovativni proizvodi, turistički proizvodi i vizualne komunikacije.
Projekt Općine Kršan nagrađen je u kategoriji Inovativnog proizvoda za Interpretacijski centar Vlaški puti u Šušnjevici. Interpretacijski centar je smješten u prizemlju školske zgrade u Šušnjevici te je osmišljen kao mjesto gdje će se prezentirati i valorizirati društvena povijest i tradicijska kultura Šušnjevice i njene okolice s naglaskom na vlaški (tzv. istrorumunjski) jezik koji će biti i službeni jezik ekomuzeja.


TZ Općine Kršan
Općina Raša dobitnik je godišnje nagrade Turističke zajednice Istarske županije Zlatna koza - Capra d'oro u kategoriji „turistički proizvod“, za Mali muzej rudarstva - "Kovarsku kuću Arsia". Nagradu su jučer na svečanosti u Motovunu preuzeli općinska načelnica Glorija Paliska i direktor općinske Turističke zajednice Jasmin Mahmutović.

"Kovarska kuća Arsia", uređena na središnjem raškom trgu, dojmljivo dočarava život i težak posao rudara. Općina je projekt, koji je svojom originalnošću i značajem doprinio jačanju turističke ponude, realizirala uz sufinanciranje Ministarstva turizma.

„Ovo je veliko priznanje za našu Općinu i snažan poticaj za daljnje aktivnosti. Drago mi je da smo nagradu dobili baš za priču o životu rudara, jer je to temelj na kojem je Raša nastala. Zahvaljujemo se organizatoru i Istarskoj županiji što su prepoznali i podržali projekt, kao i Ministarstvu turizma, koje nam je pomoglo u realizaciji. I ovom prilikom pozivam sve koji to dosad nisu učinili, da posjete naš mali muzej rudarstva“, kaže načelnica Paliska.

Zlatna koza dodjeljuje se od 1994. godine za marketinške aktivnosti u istarskom turizmu, unapređenje turističkih proizvoda i turističke promocije općenito.

Za ovogodišnju nagradu Zlatna koza inače je pristiglo ukupno 55 kandidatura: 17 u kategoriji Eventi, 14 u kategoriji Turistički proizvod, 12 u kategoriji Inovativni proizvodi, 7 u kategoriji Vizualnih komunikacija te 5 za nagradu pojedincima.Foto: Općina Kršanzlatna koza vlaški puti kovarska kuća arsia glorija paliska valdi runko općina raša općina kršan