„Institucije sustava" reagiraju samo na prijetnje smrću, po drugi put

„Institucije sustava" reagiraju samo na prijetnje smrću, po drugi put

26.2.2013. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN – Željko Paliska (57), labinski poduzetnik i vlasnik Radija Labin, prijavio je Ecija Cukona (65) iz Labina zbog prijetnji smrću njemu i njegovoj obitelji, potvrdili su na naš upit u PU istarskoj, ne navodeći identitet osoba.

U PU istarskoj navode da je na jednom labinskom portalu objavljen tekst u kojem je 65-godišnjak, iznoseći da je dobio sudsku presudu protiv poslodavca zbog neisplate plaća i doprinosa, ali ne i novac, jer je poslodavac prepisao imovinu na drugu osobu, uputio prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji. Stoga je protiv 65-godišnjaka podignuta kaznena prijava, a predmet je upućen nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Riječ je o portalu Labin.info čiji vlasnik Adriano Kiršić u tekstu od 17. veljače podsjeća na razgovor koji je s Ecijom Cukonom vodio u listopadu prošle godine. Cukon je, dakle, prije točno pet mjeseci javno iznio da se niz godina na sve moguće načine – na sudovima i kaznenim prijavama, bori protiv svog bivšeg poslodavca, za kojeg tvrdi da mu nije uplaćivao doprinose na plaću niti isplaćivao plaće. Zbog toga su danas Ecio i njegova obitelj u vrlo lošoj materijalnoj situaciji: prima tek 1.140 kn mirovine, a uz državni ''socijalni dodatak'' mjesečna mu mirovina iznosi 1.800 kn. - Jedna nesreća nikada ne dolazi sama, pa je tako Eciova supruga teško bolesna, a Ecio je očajan, jer jednostavno nema materijalnih mogućnosti da joj pomogne dodatnim liječničkim pretragama i tretmanima, navodi Labin.info.

Ecio Cukon zbog neisplate plaća više je puta odlazio i na labinsku policiju i obraćao se lokalnim medijima, navodi se u tekstu, ali, kako tvrdi, nitko mu nije želio pomoći. Tada je kazao, da će se, ako mu supruga umre, osobno obračunati s poslodavcem koji mu je uništio život.

Na ove Cukonove navode nije reagirao nitko, sve dok Kiršić 17. veljače nije priču ponovio, s eksplicitnim navodom Cukonovih riječi „da će on vlastitim rukama ubiti tog Željka Palisku, njegovu suprugu Dezi Paliska i njihovu kćer, jer su oni upropastili život njemu i njegovoj obitelji".

Tada Željko Paliska podnosi prijavu zbog prijetnji, u srijedu 20. veljače na policiji je ispitan Cukon, dan kasnije i Kiršić, te je potom kaznena prijava protiv Cukona upućena državnom odvjetništvu.

Cukonovi navodi o 150.000 kuna duga labinskog poduzetnika prema njemu, a koji je, usput rečeno, državi s danom 26. siječnja dužan 1.158.057,77 kn, te navodi o prijepisu imovine, koliko nam je poznato, i dalje nisu predmet interesa i provjere labinske policije. Kraće rečeno: prijetnje očajnog čovjeka su u postupku, istraga o uzrocima nije ni pokrenuta. (MBM/foto: Labin.info)

ecio cukon prijetnje crna kronika željko paliska