Inspektorima prodali više stotina krivotvorenih novčanica od 100 eura u Istri i Dalmaciji!

Inspektorima prodali više stotina krivotvorenih novčanica od 100 eura u Istri i Dalmaciji!

24.11.2008. // HRT // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nakon višemjesečne akcije u kojoj su prikriveni istražitelji iz istarske i splitske policije otkupljivali i pratili distribuciju više tisuća krivotvorenih eura u Solinu je 22. studenog uhićen dvojac iz BiH. ''''Pali'''' su prigodom prodaje 600 novčanica od po 100 eura upravo inspektoru na tajnom zadatku. Krivotvoreni euri prodavali su se uz ''''sconto'''' od 30 do 35 posto u odnosu na aktualni tečaj.

Četrdesettrogodišnji Zoran Grba, koji je 23. studenog priveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli, u više je navrata na području Istre i u drugim dijelovima Hrvatske pustio u opticaj 214 novčanica od po 100 eura. Drugi uhićeni, D.S. (31) nakon ispitivanja kod istražnog suca pušten je jer nije utvrđeno da je sudjelovao u prodaji krivotvorenih novčanica.

Do danas je u Istri otkriveno 100-tinjak novčanica za koje su stručnjaci u MUP-ovom Centru za vještačenje Ivan Vučetić istaknuli ''''kako su jako dobre kvalitete''''. Policija za sada ne otkriva gdje je bila tiskara lažnog novca a istraga se, kako su naglasili, nastavlja.

krivotvorine euri prikriveni istražitelj novčanice crna kronika inspektori distribucija