Ingeborg Houwen na TransArtu2008 u Lamparni: projekcije video radova i filmova nizozemske redateljice

Ingeborg Houwen na TransArtu2008 u Lamparni: projekcije video radova i filmova nizozemske redateljice

4.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu manifestacije TRANSART2008 u KUC Lamparni ovu subotu na repertoaru su  projekcije video radova i filmova nizozemske redateljice, dramaturga i novomedijske umjetnice Ingeborg Houwen.

Houwen je rođena u regiji Friesland, u Nizozemskoj, u godini kad je izdan “Understanding Media”. Ona je nizozemski scenarist i umjetnik (performer) koji istražuje suvremeni život/umjetnost u digitalnom mediju. U vlastitoj zemlji najpoznatija po svom radu Diagram Sci-fi Karaoke, trenutno se bavi dizajnom miješanja post-tehnoloških medija sa govorom /jezikom, pokretnim slikama kojima u realnom vremenu upravlja interaktivni (kompjuterski) sistem.

 

Sudirala je  kazališnu umjetnost ( jezik, emocije, antropologija ) te  filozofiju, estetiku, teologiju i film na sveučilištu u Amsterdamu. Njeni radovi su prikazani u Brazilu ( File Festival), Hrvatskoj ( Split Media Festival ), Amsterdamu ( ASU,Felix Meritis/SMART Gallery), Njemačkoj ( EMAF). Kroz dizajnerski rad na raznim novim medijima dobila je duboki uvid u razvoj nizozemskog informatičkog društva i njegovog budućeg obrazovnog sistema temeljenog na  čovjeku kao mašini. Kao osnivač IICE fondacije, cilj joj je pokrenuti školu kreativnog pisanja, edukacije i stvaranja narativnog outputa kao društvenog tako i umjetničkog alata.

 
 
KuC ''''''''Lamparna'''''''', Subota 06.09.2008.u 21:00


 

Ingeborg Houwen (NL) '''''''' My Vampire Attitute''''''''

Projekcije video radova i filmova nizozemske redateljice, dramaturga i novomedijske umjetnice

+

druženje i razgovor s autoricom

 

Radovi:

11 Floors

(20: 20, color stereo, 2005)

Digitalna foto galerija Pisaca Pjesnika i Filozofa ugrađenih u video uratku pomičnih slika koristeći Internet dizajna(era). Blještavi udarci kognitivne kamere u svijet vladara virtualne stvarnosti i njihovih Ludističkih protivnika. Nježna pop muzika iz prošlosti podsjeća nas da dinamička cjelina ne može postojati bez određenog stila.

 

Do It Your Self Test

(3: 33, color stereo, 2007)

Bliski, ali ne i hermerički zatvoren susret sa suvremenom ženskom spolnošću.

 

AMSTERDAM NATURE

(11:11, color / stereo, 2002)

O intervalima privatnosti, osobnog i profesionalnog. Život/performans umjetnika u Amsterdamu uhvaćen kognitivnom kamerom.

 
A Kosovo Video Trio

(part 1:11; part 2:9/ part 3:10, color/stereo, 2004)

Kognitivna kamera uklapa se u, nakon što je ''''''''ubijena'''''''' mrzovoljnu Nizozemsku kulturnu scenu, njenim varljivo sretnim učešćem u međunarodnom kazališnom festivalu održanom na poslijeratnom Kosovu.

 

KERM IS (MARY GO ROUND)

(1:57, color/stereo, 2003)

Princip boli i zadovoljstva generiran kako iz nje same, tako i izvana.

 
DIAGRAM VJ  PLUNDER VISUALS


(1: 30, color/bez zvuka, 2002)

Pokretnre slike iz njene ''''''''Sci-Fi Karaoke'''''''' instalacije u koje su uložene ''''''''ukradene'''''''' pokretne slike iz raznih Science Fiction filmova.

 

YELLOW

(20:00, color/mono sound, 1997)

Gđica Houwen 20 min. pjeva vlastitu pop pjesmu "Art makes me fart"  for 20 minutes. Rad je dio ''''''''triptiha''''''''  «Propast pjevača»'''''''' redatelja Martin Butler proizvedenog za Triple X Festival Amsterdam.

Ingeborg Houwen izložba performans Transart2008 KuC Lamparna Lamparna projekcija